CZ

Ministrul Bostan pune IMM-urile din IT&C sa se listeze la bursa pentru finantare

Imagine principala
Ministrul Bostan pune IMM-urile din IT&C sa se listeze la bursa pentru finantare
Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, vrea ca intreprinderile mici si mijlcii (IMM) din sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (IT&C) sa se listeze la bursa bucuresteana pentru a obtine finantare prin cedarea de actiuni, in conditiile unor dificultati in contractarea creditelor bancare.

"Tinta este sa aducem companii start-up pe bursa si IMM-uri, adica companii care au ajuns la un turnover (cifra de afaceri, n.r.) de cateva sute de mii, au proiecte, dar nu au finantare suficienta. In IT este foarte greu sa obtii finantare. Daca ai un proiect mai vast, trebuie sa finantezi oameni, salarii, inteligenta, patente, softuri. Acestea sunt greu de gajat.

Atunci, increderea este cea care finanteaza si regulile pe piata. Avand in vedere posibilitatea obtinerii unei plus valori mari pentru investitori, cred ca brokerii vor umbla dupa acest tip de afacere in urmatorii ani. In Polonia, un astfel de proiect a avut succes. Sunt companii de IT care s-au listat si au avut succes. Nu facem decat sa aducem in fata o oportunitate pentru investitori "si, in acelasi timp, o solutie de finantare a ideilor valoroase", a spus ministrul Bostan, citat de Agerpres.

Ministerul Comunicatiilor si Bursa de Valori Bucuresti au semnat un protcol de colaborare pentru realizarea unor programe care sa ajute IMM-urile din sectorul IT&C sa patrunda pe piata alternativa AeRO a BVB, destinata firmelor mici si mijlocii.

In primavara lui 2016, urmeaza sa  inceapa un program de sase saptamani, cu sase workshopuri pentru IMM-urile din IT&C care isi vor prezenta afacerea in fata investitorilor.

Platforma ar urma sa prevada si un parteneriat editorial cu mass-media si bloguri specializate pe economic, IT&C, telecomunicatii si servicii.
Parallax

Vizualizari
8
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri