Vlad Barza

​VIDEO Un startup misterios obtine 800 milioane dolari finantare, promitand sa lanseze un produs revolutionar de realitate virtuala

Imagine principala
​VIDEO Un startup misterios obtine 800 milioane dolari finantare, promitand sa lanseze un produs revolutionar de realitate virtuala
​Magic Leap, un startup creat in 2011 dar care nu a prezentat multe informatii despre planurile sale, a obtinut o finantare uriasa de aproape 800 milioane dolari de la companii precum Alibaba, Warner Bros si Google. Compania promite un produs revolutionar de realitate augmentata si realitate virtuala si spune ca dezvoltarea dureaza cativa ani fiindca face de la zero majoritatea componentelor.

Magic Leap nu este la prima runda de finantare, ci la a doua. Cumulat, compania a strans peste 1,3 miliarde dolari, iar numele mari care au investit indica faptul ca produsul promis este unul care a starnit interesul, in conditiile in care finantarea este greu de obtinut si extrem de putine companii mici pot primi cateva milioane de dolari, sa nu mai vorbim de sute de milioane. Magic Leap valoreaza in prezent 4,5 miliarde dolari.

Magic Leap promite un dispozitiv de realitate virtuala care permite vizualizarea unor imagini 3D in combinatie cu mediul inconjurator. Exista clipuri care ofera o idee despre ce vrea compania sa faca, insa foarte multe informatii nu au fost date.

"La Magic Leap cream o noua lume in care realitatea fizica si cea digitala se intrepatrund pentru a furniza experiente noi, uimitoare", spune Rony Abovitz, fondator si CEO. El adauga ca investitiile de acum vor permite accelerarea dezvoltarii experientei pe care compania o numeste Mixed Reality Lightfield.Magic Leap lucreaza de cativa ani la acest produs si compania vrea sa faca aproape totul de la zero, de la sistemul de operare, pana la elementele legate de optica. Procedand asa, durata proiectului a crescut si la fel s-a intamplat si cu cheltuielile.

La ce va fi folosita tehnologia nu s-a anuntat, insa implicarea Alibaba ofera un indiciu. Experientele de realitate augmentate nu sunt prea grozave in prezent, dar daca vor fi lansate dispozitive mai avansate,  lucrurile se pot schimba. Ar fi posibil ca device-ul Magic Leap sa poata fi utilizat pentru a proba virtual produse pe care apoi sa le cumperi de pe Alibaba. Parteneriatul cu gigantul online ii va permite companiei sa intre pe uriasa piata chineza.

Abovitz spune ca tehnologia “digital lightfield” permite proiectarea imaginilor direct pe retina privitorului, ceea ce va constitui o interactiune mult mai naturala decat cea pe care o avem cu computerele. El spune ca tehnologia la care lucreaza este "o ruda indepartata" a realitatii virtuale.

Nu se stie cand va fi lansat produsul si numai cativa investitori au putut testa prototipurile. Lansarea se va produce numai dupa ce vor fi fost facute mai multe teste, atat la hardware, cat si la software. Compania lucreaza cu cativa dezvoltatori pentru a avea gata o serie de aplicatii.

Surse: TechCrunch, Financial Times

Parallax

Vizualizari
18
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri