Vlad Barza

Airbnb a obtinut 100 milioane de dolari. Platforma de rezervari e evaluata la peste 25 miliarde dolari   

Imagine principala
Airbnb a obtinut 100 milioane de dolari. Platforma de rezervari e evaluata la peste 25 miliarde dolari   
​Airbnb, platforma de rezervari de cazare ce a avut o evolutie excelenta in ultimii ani, a mai primit 100 de milioane dolari finantare si la anul ar putea trece pe profit, scrie Wall Street Journal. Fata de alte startup-uri evaluate la sume uriase, Airbnb pare sa aiba un viitor promitator, veniturile fiind tot mai mari, pe fondul cresterii numarului celor care-si listeaza apartamentele si casele. Startup-ul este contestat de marile lanturi hoteliere si de autoritatile din diverse orase unde e acuzata ca face tot ce se poate pentru a plati taxe cat mai mici.

Airbnb, infiintata in 2008, a ajuns acum sa valoreze 25,5 miliarde dolari, conform celor mai recente estimari. Compania de rezervari de cazare a strans in total 2,4 miliarde dolari in istoria sa si numarul celor care si-au listat locuintele pentru a primi oaspeti si castiga bani a ajuns la 1,7 milioane, in 190 de tari.

Compania a avut trimestrul trecut venituri de 340 milioane dolari din rezervarile in valoare de 2,2 miliarde dolari facute prin intermediul sau. E de asteptat ca Airbnb sa incheie anul cu venituri de 900 milioane dolari si cu pierderi de 150 milioane dolari.

Insa la anul este de asteptat ca startup-ul, catalogat de multi ca fiind intre cele mai valoroase cinci din lume, sa treaca pe profit.

Airbnb nu s-a concentrat in ultimul timp pe cresterea numarului de persoane care isi listeaza locuintele, ci pe cresterea gradului de ocupare pentru cei deja listati. S-a observat insa o cerere tot mai mare de locuri de cazare si, in acest context, investitorii sunt increzatori ca Airbnb va creste puternic si ca in cativa ani chiar va ajunge sa justifice evaluarea din prezent, de 25 miliarde dolari,

Foarte multe startup-uri de tehnologie primesc runde generoase de finantare si ajung sa fie evaluate la multe miliarde de dolari, desi aceste mici companii nu obtin profit si nici macar nu genereaza venituri in unele cazuri.

Airbnb percepe 3% de la cei listati si intre 6% si 12% din tariful de cazare platit de oaspeti. Compania infiintata in San Francisco s-a lansat si in Cuba anul acesta, odata cu inceperea normalizarii relatiilor cu SUA.

Evaluat la 25,5 miliarde dolari, Airbnb ar fi peste Mariott (20,9 mld dolari) si foarte aproape de Hilton (27,7 mld dolari).

Numarul de innoptari rezervate pe site-ul companiei a fost de 23,8 milioane trimestrul trecut, fata de 11,3 milioane in Q3 2014.
Parallax

Vizualizari
83
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri