Vlad Barza

26 de milioane de dolari pentru un startup care protejeaza de hackeri automobilele conectate la internet

Imagine principala
26 de milioane de dolari pentru un startup care protejeaza de hackeri automobilele conectate la internet
​Tot mai multe automobile se conecteaza la internet si schimba informatii cu alte masini. Dezvoltarea aduce si pericole, iar foarte recent s-a demonstrat ca daca masinile nu sunt bine securizate, hackerii pot "acapara" soft-ul si pot controla masina de la distanta. Un startup din Israel numit Argus Cyber Security a primit o runda de finantare in valoare de 26 milioane dolari, obiectivul de activitate fiind securizarea masinilor care se conecteaza la internet.

Internet of things, lumea in care milioane de lucruri sunt online si comunica, a depasit stadiul de concept si a devenit realitate. In acest peisaj, tot mai multe masini au software ce controleaza diverse functii si se pot conecta la internet.

Recent, doi cercetatori au demonstrat pe o masina Jeep ca de la distanta pot fi actionate chiar si franele si directia, daca software-ul de la bordul masinii are slabiciuni evidente. Ca urmare, Fiat-Chrysler a rechemat 1,4 milioane masini in ceea ce a devenit primul mare cyber-recall (rechemare in service pe motive cibernetice).

Siguranta este importanta si fiindca masinile care se conduc singure au inceput sa fie testate pe drumurile publice in cateva tari si, desi publicul nu este pregatit sa le accepte si nici regulamentele nu au fost modificate, este foarte posibil ca aceste masini sa se comercializeze dupa 2020.

In acest context nu este deloc exagerat faptul ca se fac investitii importante in companiile care ofera protectie impotriva hackerilor ce pun "gand rau" masinilor conectate. Argus Cyber Security este un startup infiintat la Tel Aviv in 2013. Intr-o prima runda de finantare a obtinut 4 milioane dolari, iar acum, in cea de-a doua, a primit 26 milioane dolari de la Magna International, Allianz SE si SBI Group.

Solutiile companiei au fost testate si de departamente ale guvernului SUA si de constructori auto importanti, acestea putand fi implementate inca de pe liniile de productie, fara sa fie nevoie ca arhitectura vehiculului sa sufere modificari (fapt ce ar fi adus costuri suplimentare).

Solutiile pot fi adaptate si pentru flote si pot fi acualizate in timp real. Argus are sediul in Tel Aviv si birouri in Michigan, Silicon Valley, Stuttgart si Tokyo.
Parallax

Vizualizari
19
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri