Vlad Barza

Care sunt cele mai bune locuri pentru startup-uri. Silicon Valley este lider absolut. Tel Aviv a prins locul cinci, Moscova este pe 13

Imagine principala
Care sunt cele mai bune locuri pentru startup-uri. Silicon Valley este lider absolut. Tel Aviv a prins locul cinci, Moscova este pe 13
In ce zone din lume este climatul cel mai bun pentru dezvoltarea unor startup-uri de succes? Silicon Valley, New York si Los Angeles sunt primele locuri care ne vin in minte, insa orase precum Tel Aviv, Moscova, Bangalore si Sao Paolo stau surprinzator de bine, arata studiul Startup Genome Project de la Compass.

Datele au fost culese de la 11.000 de companii si din interviuri realizate cu 200 de antreprenori din toata lumea. Asa a fost alcatuit un top 20 al zonelor si oraselor ce sunt cel mai favorabile pentru startup-uri.   

Clasamentul a avut la baza criterii precum talentul, posibilitatile de finantare, experienta in domeniu, resursele de mentorat, numarul de piete pe care companiile ajung si valorile medii de exit. Trebuie precizat ca raportul are un mare minus: nu a putut strange destule date despre orasele din China, Japonia, Coreea de Sud si Taiwan.

Top 20
1. Silicon Valley
2. New York
3. Los Angeles
4. Boston
5. Tel Aviv
6. Londra
7. Chicago
8. Seattle
9. Berlin
10. Singapore
11. Paris
12. Sao Paolo
13. Moscova
14. Austin
15. Bangalore
16. Sydney
17. Toronto
18. Vancouver
19. Amsterdam
20. Montreal

Europa are cinci orase in top, iar nume precum Bangalore, Sao Paolo si mai ales Tel Aviv arata ca startup-urile se dezvolta puternic si in alte zone, decat cele consacrate. Si Moscova este prezenta in lista, figurand pe locul doi in lume la categoria talent, in timp ce orasul indian Bangalore sta foarte bine la capitolul finantare (locul 6 in lume). Tel Aviv este deja un nume consacrat, la categoria talent fiind pe locul 3.

Sase orase din SUA au intrat in top 10, o surpriza fiind Boston. Londra este orasul european cel mai bine clasat, dintre categorii figurand cel mai bine "market reach" (locul 3 pa plan mondial).

Cercetarea a ajuns la concluzia ca patru orase au cel mai mare potential de dezvoltare in viitor: Amsterdam, Paris, Chicago si Berlin, iar alte patru sunt aproape de a atinge punctul de maxim al dezvoltarii (New York,Toronto, Seattle si Boston).
Parallax

Vizualizari
64
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Cam superficiala analiza Compass incearca sa vina si ei cu studii mai mult sau mai putin arbitrare pentru a-si promova business-ul ... chiar si asa analiza asta pare relativ superficiala.1) Nu e niciun dubiu ca Silicon Valley este leader autoritar (acolo, pe o raza de vreo 200 de mile relativ la Stanford, sunt peste 40000 de companii tehnologice fondate doar de Stanford Alumni, companii care au peste 5 milioane de angajati si vanzari ANUALE de peste 3200 de miliarde de dolari, mai mult decat toate celelalte orase din Top-10, luate la un loc si mai mult decat a 5-a economie a lumii)2) Totusi, sa afirmi ca prezenta Boston in clasament e o surpriza e oarecum exagerat. Surpriza e ca Boston e abia pe locul 4 si nu pe locul 2. Boston este orasul unde se afla Harvard University si MIT. Conform Google si Kauffman Foundation "The 25,800 currently active companies founded by MIT alumni employ about 3.3 million people and generate annual world sales of $2 trillion, producing the equivalent of the eleventh-largest economy in the world".3) Afirmatia ca New York,Toronto, Seattle si Boston sunt aproape de a-si atinge punctul maxim al dezvoltarii este si ea arbitrara si foarte discutabila. Despre Seattle si Boston se afirma chestia asta de vreo 20 de ani. Pacat ca dezvoltarea lor nu a tinut si nu tine cont de parerile unor astfel de "experti"

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri