Vlad Barza

Un startup sud-coreean a creat un smartwatch pentru nevazatori

Imagine principala
Un startup sud-coreean a creat un smartwatch pentru nevazatori
Un startup din Coreea de Sud va scoate pe piata la final de an un ceas inteligent pentru nevazatori, terminal pe care acestia pot citi in alfabetul Braille. Compania va lansa ceasul in decembrie cu un stoc de 10.000 de unitati, iar obiectivul este ca dispozitivul sa coste sub 300 de dolari. Startup-ul vrea sa lanseze terminalul in Japonia, China, SUA si Canada, relateaza TechAsia.

Pe plan mondial, peste 250 de milioane de oameni au afectiuni grave de vedere, iar 39 de milioane dintre acestia sunt complet nevazatori. Exista foarte putine gadget-uri pentru acest public, iar cand exista, sunt extrem de scumpe.

Un startup din Coreea de Sud (numit dot) a strans 600.000 dolari finantare si isi propuna sa primeasca inca o runda de finantare prin care totalul sa treaca de un milion de dolari pentru proiectul smartwatch-ului dedicat nevazatorilor.

Terminalul are patru celule a cate sase puncte fiecare si, practic, persoanele cu grave dificultati de vedere pot citi alfabetul Braille,  palpand ecranul. Sincronizat prin Bluetooth cu alte terminale, ceasul poate transforma sia poi afisa in Braille text din e-mail-uri, din mesaje sau chiar si din carti electronice. Viteza de afisare poate fi setata in functie de preferinte.

Ceasul va fi lansat mai intai in SUA si Canada, tintele fiind apoi Japonia si China. Compania spera ca ceasul ii va determina pe nevazatorii care nu cunosc alfabetul Braille, sa il invete, stiind ca vor avea de acum inainte acces la carti electronice.

In plus, ceasul va oferi nevazatorilor si acces privat la diversele mesaje primite, fiindca vor putea sa le citeasca palpand ecranul, spre diferenta de device-urile clasice la care asculta mesajele citite de "asistenti vocali" stil Siri.

Compania vrea pe viitor sa lanseze o tableta in care textul si diverse forme care pot fi simtite in relief.

Conceptul este interesant si a fost prezentat intr-un dispozitiv din 2013.
Parallax

Vizualizari
68
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri