Vlad Barza

Un startup care ajuta in mod elegant soferii sa gaseasca locuri de parcare a obtinut peste 25 milioane dolari finantare

Imagine principala
Un startup care ajuta in mod elegant soferii sa gaseasca locuri de parcare a obtinut peste 25 milioane dolari finantare
Parcarea reprezinta unul dintre cele mai enervante lucruri pentru soferii din orase, iar in metropolele americane lucrurile sunt extrem de complicate. Un startup numit Luxe s-a lansat si in New York si a strans 25 milioane dolari finantare, ideea de business fiind ca ti se ofera un "valet" care sa-ti gaseasca loc de parcare si sa-ti aduca apoi masina "la scara" cand vrei sa pleci. Luxe are aplicatii pe Android si iOS.

Lui Curtis Lee, fondatorul Luxe, i-a venit ideea dupa ce a cautat mai bine de o jumatate de ora un loc de parcare in San Francisco in jurul unui restaurant unde avea rezervare. Dupa ce s-a asezat la masa cu prietena lui in acel restaurant, Curtis a inceput sa creioneze ideea, scrie Business Insider.

Cum functioneaza exact Luxe? Inainte sa pleci de acasa scrii in aplicatie adresa de destinatie si cu aproximativ 10 minute inainte de a ajunge acolo primesti pe aplicatie numele si fotografia "valetului" care te va astepta sa-ti preia masina,

Imbracat intr-o jacheta albastra, valetul te intampina la destinatie, iti preia masina si o duce la parcari cu care Luxe a parafat intelegeri in oras. Apoi, cu zece minute inainte sa parasesti destinatia, soliciti in aplicatie ca masina sa-ti fie adusa si poti pleca unde doresti.

Ca si costuri, parcarea prin Luxe costa 7 dolari/ora in Manhattan si 5 dolari/ora in Williamsburg, maximul posibil fiind de cateva ore/zi. Exista insa si un abonament lunar de 399 dolari in Manhattan. In New York exista acum 30 de "valeti" ai Luxe.

Aplicatia este disponibila si in alte orase, precum Chicago, Seattle si Boston.

Interesant este ca Luxe a strans in total 25,5 milioane dolari finantare de la mai multe fonduri de investitii si, ca urmare, se va lansa in alte trei orase americane in acest an (Washington, D.C., Philadelphia si Austin).
Parallax

Vizualizari
22
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri