Vlad Barza

Trei laboratoare de inovare in stil german

Imagine principala
Trei laboratoare de inovare in stil german
​Deutsche Bank va lansa in acest an trei "laboratoare de inovare" pentru startup-uri, locurile alese fiind Berlin, Londra si Silicon Valley, informeaza Reuters. Gigantul german va analiza ideile a peste 500 de companii mici si va adopta tehnologiile care i se vor parea utile, scrie Reuters. Sectorul bancar incearca sa profite de mobilitatea micilor companii si de capacitatea lor de a veni rapid cu idei bune. Startup-urile cautate sunt din domeniul "financial technology" (FinTech) unde software-ul este folosit pe scara larga pentru furnizarea de servicii financiare.

Cea mai mare banca germana este in proces de upgradare a infrastructurii tehnologice si vrea sa lanseze cele trei "laboratoare" de startup-uri pana la final de an, sperand ca ideile provenite de acolo ii pot eficientiza activitatea in domenii precum plati electronice, organizarea proceselor sau relatiile cu clientii.

Deutsche Bank urmeaza exemplul altor mari institutii din domeniu - UBS si Commerzbank - care incearca sa-si grabeasca dezvoltarea prin ideile tehnologice furnizate de micile companii. Alt exemplu este American Express care, foarte recent, a deschis in Palo Alto un laborator tehnologic pe domeniile cloud computing si infrastructura mobila.

Nu s-a comunicat suma pe care Deutsche Bank vrea sa o investeasca, insa obiectivul ar fi ca ideile a 500 de startup-uri sa fie analizate si, in functie de caz, sa fie adoptate de banca sau directionate catre alte sectoare unde pot fi puse in practica (parti ale sectorului financiar sau relatiile cu clientii).

Banca germana spune ca vrea sa aiba startup-urile ca parteneri si sa le dea feedback, nu doar sa profite dintr-o perspectiva financiara de ideile lor.

Startup-urile cautate sunt din domeniul "financial technology" (FinTech) unde software-ul este folosit pe scara larga pentru furnizarea de servicii financiare. Institutiile financiare traditionale s-au bazat mai putin pe software in activitatile lor, insa acum recupereaza si cu ajutorul ideilor care vin de la companiile mai mici si mai 'agile".
Parallax

Vizualizari
18
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri