CZ

Deloitte: Interesul investitorilor pentru firmele romanesti din tehnologie s-a triplat in ultimii 2 ani

Imagine principala
Deloitte: Interesul investitorilor pentru firmele romanesti din tehnologie s-a triplat in ultimii 2 ani
Fondurile de investitii sunt tot mai atrase de firmele romanesti din
tehnologie, interesul pentru investitiile in societatile acestui sector din Romania
triplandu-se in ultimii 2 ani, releva un studiu efectuat de compania
internationala de consultanta Deloitte, citat de Mediafax.


O concluzie a studiului Deloitte Central Europe Private Equity este aceea ca interesul pentru investitii in sectorul tehnologic a crescut la 20%, aproape de trei ori mai mult fata de 2013.

Companiile care activeaza in sectorul IT din Romania sunt pe radarul investitorilor "prin afacerile de talie mondiala cu care au cucerit lumea", mai noteaza consultantii.


documente


"Activitatea fondurilor de investitii prezente in Romania a fost relativ redusa comparativ cu celelalte tari din regiune. Totusi, datorita indicatorilor macro-economici stabili si a activitatii de atragere de capital anticipate pentru urmatoarele 12 luni, suntem increzatori ca Romania va deveni atractiva pentru fondurile de investitii mai ales in sectoare ca productie si IT", a declarat Hein van Dam, partener Deloitte Romania, citat de Mediafax.

Potrivit studiului, 43% dintre respondenti se asteapta ca activitatea tranzactionala sa se dubleze fata de anul trecut. Acest lucru poate fi rezultatul noii runde de relaxare cantitava a Bancii Centrale Europene, deoarece o treime dintre investitori sugereaza ca piata creditelor va fi mai lichida.

Intentia privind atragerea de capital inregistreaza cea mai mare rata de crestere de la lansarea studiului Deloitte, in 2003.

Analiza arata, de asemenea, ca investitorii estimeaza ca isi vor distribui activitatea in mod egal intre atragere de capital (30%), management al portofoliului (33%) si investitii noi (37%),in urmatoarele sase luni.
Parallax

Vizualizari
24
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri