Vlad Barza

Un startup care poate intelege in detaliu scene din clipuri video a obtinut 10 milioane dolari finantare

Imagine principala
Un startup care poate intelege in detaliu scene din clipuri video a obtinut 10 milioane dolari finantare
Clarifai, un startup care a dezvoltat tehnici avansate prin care poate interpreta ce apare in diverse materiale video, a primit o finantare de 10 milioane dolari care ii va permite sa isi tripleze efectivele. De exemplu, intr-un video montan soft-ul poate determina ce obiecte apar si la ce secunda, in ce moment apare zapada, cand apar oameni, astfel de date fiind valoroase pentru advertiserii care pot plasa automat reclame la anumite momente. Compania permite pe site-ul sau testarea tehnologiei prin clipuri "urcate" de useri.

Clarifai a fost infiintat in 2013 la New York si acum are 11 angajati, insa finantarea ii va permite sa ajunga la 25-30, scrie VentureBeat. Compania a creat un soft avansat care datorita inteligentei artificiale interpreteaza continutul video si "culege" informatii relevante intr-un timp extrem de rapid, fara a mai fi nevoie ca un om sa caute si sa selecteze.

Clarifai a inceput cu "image recognition", tehnologie care recunoaste diverse elemente dintr-o imagine, dar s-a extins pe domeniul mai complicat, dar mult mai promitator, al recunoasterii elementelor din clipurile video.

Mai exact, soft-ul poate recunoaste ce elemente apar intr-un clip video si exact in ce moment apare fiecare element, creand apoi grafice detaliate. Soft-ul poate spune cand apar oameni in clip, cand apar anumite elemente de decor si poate sa si combine informatiile, in functie de cerinte. Un atu este ca analiza se petrece foarte repede: 10 secunde pentru un clip de 3,5 minute.

Clarifai furnizeaza servicii pe baza tehnologiei dezvoltate, tintele fiind mai ales firmele care investesc in publicitate si care pot acum plasa reclame exact in cel mai potrivit moment al clipului. Spre exemplu, un banner cu Starbucks poate aparea exact in momentul in care in film sau documentar apar oameni care beau cafea. Foarte util este programul si pentru cei care editeaza des video si vor sa organizeze "colectiile" pe categorii.

Acum, Clarifai lucreaza la tehnologia care permite crearea automata a unui rezumat, pornind de la un clip si se imbunatateste soft-ul si pentru a depista cand se petrec in clip anumite activitati.

Practic startup-ul dezvolta software care sa ajute companiile sa faca "deep-learning" si sa profite de "inteligenta artificiala" pentru a putea analiza rapid cantitati uriase de date care ar fi extrem de greu prelucrate manual, de oameni.

Cei 10 milioane de dolari au venit de la Union Square Ventures, Capital si de la Osage University Partners, insa la runda de finantare au participat si investitori care au ajutat Clarifai si in trecut (Google Ventures, Qualcomm Ventures, Nvidia Ventures, Corazon Capital, LDV Capital si New York University).
Parallax

Vizualizari
31
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
10 milioane e putin Sunt curios ce inseamna "extrem de rapid" si care e rata de eroare.Procesarea datelor in timp real e un vis de care depilda google / youtube ar fi foarte interesat. Daca pana acuma google nu a reusit sa faca progress considerabil chiar cu cloud processing-ul lor, atunci sunt curios effectiv ce poate face technologia oferita de "clarify"Una dintre barierele majore este cantitatea de date. Depilda intr-o secunda, pentru un film necompresat de marime HD Vorbim cam de 1920*1080*3*24=142 MBytes/s. Nici nu am pomenit de procesarea datelor, doar de viteza necesara pentru transmisie. Pe un calculator destul de high end vorbim intr 10-50% CPU usage. Pe limbaj comun : e ceva irealistic sa visezi sa poti procesa pe scara larga video ( youtube cu mii de terabytes de date pe ora .. ) chiar si de google

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri