CZ

Guvernul vrea modificarea legislatiei pentru magazinele online

Imagine principala
Guvernul vrea modificarea legislatiei pentru magazinele online
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat vrea actualizarea legislatiei privind comertul si mai ales magazinele online, un grup de lucru reunindu-se saptamanal in acest scop, a anuntat, marti, acest minister, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Potrivit sursei citate, Grupul de lucru pentru actualizarea legislatiei referitoare la reglementarea unitara a normelor care stau la baza functionarii activitatilor de comert pe teritoriul Romaniei "a constatat ca in acest moment, nu exista norme clare adaptate realitatilor existente pe piata romaneasca si dispozitiilor comunitare" cum ar fi:

  • prevederi adaptate comertului on line,
  • prevederi referitoare la vanzarile de tip outlet, promotionale/ de soldare/ lichidare  de produse,
  • prevederi referitoare la stocarea permanenta a informatiei,
  • prevederi referitoare la stocarea-hosting,
  • prevederi in cazul platformelor de tip marketplace
  • si altele.

"Dezvoltarea comertului online a capatat o foarte mare amploare si este necesar ca legislatia actuala sa fie corelata cu dinamizarea si globalizarea acestuia. In continuarea demersului ministerului pe care il coordonez, de emancipare a cadrului general de business, am constituit acest Grup pentru a actualiza si armoniza la cerintele pietei toate reglementarile care nu corespund evolutiei comertului. Aveti in mine tot sprijinul, astfel incat sa eliminam anomaliile, birocratia excesiva si ambiguitatile legislative, care ingreuneaza activitatea comerciantilor, pastrand, in acelasi timp, un grad ridicat de protectie si informare pentru consumatorul final", le-a spus ministrul Alexandru Petrescu membrilor grupului.

Petrescu a condus sedinta de marti a acestui grup, la care au participat reprezentanti ai mediului de afaceri, consultanti fiscali, specialisti din cadrul Autoritatii Nationale pentru protectia Consumatorului (ANPC) si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

In cadrul sedintei, "au fost prezentate mai  multe prevederi ale unor acte normative nationale care tin de dubla definire a unor termeni, sau definire incompleta, reglementari contradictorii sau care nu mai corespund activitatii actuale de comert" - a mentionat ministerul.

"Grupul de lucru se va reuni saptamanal, si cu implicarea reprezentantilor altor autoritati (centrale si locale),  urmand ca fiecare problematica identificata sa fie abordata distinct" - a completat sursa citata.
Parallax

Vizualizari
303
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri