Raluca Abrihan

Cosul de la hypermarket si intretinerea la bloc, in topul platilor cu portofelul digital. Cat de des folosesc romanii aceasta metoda de plata

Imagine principala
Cosul de la hypermarket si intretinerea la bloc, in topul platilor cu portofelul digital. Cat de des folosesc romanii aceasta metoda de plata
Tranzactiile prin portofelul digital au crescut in Romania, atat ca valoare, cat si ca volum, de 3 ori in primele 10 luni din acest an, fata de aceeasi perioada din 2015, potrivit datelor NETOPIA mobilPay. Plata medie cu portofelul digital s-a ridicat, anul acesta, la 85 lei, iar majoritatea utilizatorilor au achitat cu Wallet-ul din telefon cumparaturile la hipermarket-urile si supermarket-urile din tara, facturile de telefonie mobila, dar si serviciile de intretinere la bloc.

Cele mai multe tranzactii - 63%, sunt realizate din Bucuresti, preponderent de catre barbati, de pe device-uri mobile care ruleaza Android (70%), mai arata  NETOPIA mobilPay, jucator de pe piata locala de plati electronice care a dezvoltat aplicatia mobilPay Wallet.

In topul oraselor cu cei mai multi useri mobilPay Wallet se numara si Timisoara (7%), Cluj-Napoca (6%), Brasov (6%), respectiv Constanta, Ploiesti si Iasi, fiecare cu o pondere de circa 2% in totalul tranzactiilor realizate cu aplicatia.

"Rata de adoptie a aplicatiei creste organic, de la luna la luna, la fel si cea a utilizatorilor fideli. Intr-o Romanie in care, in continuare, cash-ul este cel mai mult folosit, faptul ca avem utilizatori  constanti, unii achitand sume record in lanturile de hipermaket-uri si supermarket-uri partenere, de 3.000 - 4.000 lei, arata ca inovatia poate schimba sisteme si perceptii. Mobilitate inseamna simplificare, iar mobilPay Wallet asta face", declara Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay.

Potrivit acestuia, daca plata medie cu aplicatia la comerciantii online si offline NETOPIA se ridica la circa 85 lei, valoare constanta de la inceputul anului, cosul mediu la supermarket-urile si hipermarket-urile din tara se ridica la 90 lei, fata de 65 lei, in primul trimestru al anului.

Plata cu telefonul la magazin: Peste 80% din cumparaturi sunt facute de barbati, dupa ora 17:00

In ceea ce priveste cumparaturile achitate cu mobilPay Wallet in lanturile de hypermarket-uri si supermarket-uri partenere, Carrefour si Selgros, in toata tara, respectiv Cora din Capitala, cele mai multe se fac la pranz, intre 12:00 si 14:00, respectiv seara, intre 17:00 si 20:00. Cele mai mari plati cu portofelul electronic sunt cele pentru alimente procesate si fructe.

Iar daca la ora pranzului, proportia de utilizare a Wallet-ului este egala intre femei si barbati, seara, peste 80% din plati sunt facute de barbati. Acestia cumpara, cu precadere, alimente procesate, legume si fructe. Categoriile de produse cu cele mai putine tranzactii sunt tutunul, apa si cafeaua.

Pe de alta parte, doamnele si domnisoarele care platesc cu telefonul opteaza, majoritar, pentru dulciuri si fructe. In ceea ce priveste cele mai mari sume achitate cu mobilPay Wallet la hipermarket, acestea au fost de 3.500 lei, respectiv 4.500 lei, cea din urma achitata la un magazin partener din Targu Mures.

Peste 34.000 de bucuresteni pot plati intretinerea la bloc cu portofelul digital

Dupa parteneriatul cu Scomet.ro, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de administrare a blocurilor de locuinte din Capitala, initiat in decembrie anul trecut, NETOPIA mobilPay a atras in portofoliu si platforma Bloc Expert, care gestioneaza serviciile online de intretinere a circa 7.000 de apartamente.

Potrivit oficialilor companiei, pana la finalul anului urmeaza sa se implementeze optiunea de plata cu mobilPay Wallet pentru alte 6.000 de apartamente aflate in portofoliul provider-ului Deskis Solutions.

Lansata in martie 2013, aplicatia mobilPay Wallet este disponibila pentru telefoane smart, poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store si poate fi folosita pentru cumparaturi in toate hipermarket-urile si supermarket-urile Carrefour din tara, in magazinele Cora din Capitala, plata facturilor la utilitati, inclusiv intretinerea la blocurile de locuinte, reincarcarea cartelelor preplatite, plata notei la restaurant sau pentru produse si servicii furnizate de alti comercianti parteneri, online sau offline.

Dupa implementarea, in 2015, a platilor cu portofelul digital in hipermarket-urile Cora din Bucuresti, anul acesta inovatia mobilPay Wallet este disponibila si pentru clientii Carrefour si Selgros din toata tara. Tot de anul trecut, romanii pot achita, prin aplicatia dezvoltata de NETOPIA mobilPay taxa de pod de la Fetesti, calatoriile cu mijloacele de transport in comun din Alba Iulia, Turda, Cluj-Napoca, Baia-Mare, respectiv Ploiesti, nota la restaurante sau serviciile de la saloanele de infrumusetare.  

Mai mult, incepand din decembrie 2015, locatarii a 21.400 apartamente, administrate de  316 asociatii de proprietari din Bucuresti, care colaboreaza cu Scomet, cel mai mare provider de servicii de administrare a blocurilor de locuinte din Capitala, pot plati intretinerea direct de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet.
Parallax

Vizualizari
53
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri