Luminita Pirvu

Romanii comanda mai multa mancare online. Trei sferturi din comenzi se fac prin aplicatiile mobile

Imagine principala
Romanii comanda mai multa mancare online. Trei sferturi din comenzi se fac prin aplicatiile mobile
Comenzile online de mancare au crescut cu peste 90% in ultimele noua luni, fata de aceeasi perioada din 2015, potrivit platformei foodpanda.ro. Cei mai multi clienti, aproximativ doua treimi folosesc aplicatia mobila pentru plasarea comenzilor online de mancare. In plus, a crescut substantial si numarul de plati direct din aplicatie, ponderea acestora ajungand la circa 15% la nivelul intregii tari.

Topul consumatorilor fideli comenzilor online de mancare este condus de bucuresteni, urmati de clujeni si timisoreni. Aceeasi ordine se pastreaza si in privinta bonului mediu din primele trei trimestre. Astfel, valoarea medie a comenzilor facute in Capitala a fost de 63 de lei, clujenii au dat peste 53 de lei pe mancarea de pe Internet, iar timisorenii au avut bonuri medii de circa 51 de lei.

In ceea ce priveste device-urile folosite in perioada analizata, bucurestenii au comandat preponderent mancare de pe smartphone-uri si tablete cu sistem iOS. Dispozitivele cu Android au avut o pondere de 48,4%, iar cele cu Windows Phone au insumat 0,6% din comenzile foodpanda.

Insa, proportia se schimba in provincie, unde sistemele Android genereaza aproximativ 64% dintre comenzi, telefoanele si tabletele cu iOS au o pondere de 35%, iar device-urile cu Windows Phone reprezinta 1%.

Datele centralizate de companie mai arata ca, in prezent, valoarea comenzilor de mancare lansate de pe desktop este cu aproape 5% mai mare decat cea inregistrata in aplicatie in Capitala si cu 8% in Timisoara. In schimb, in Cluj - Napoca, bonul este similar, indiferent de sistemul de operare utilizat.

Foodpanda.ro este cea mai mare platforma online de comenzi de mancare din Romania, colaborand, in prezent, cu peste 500 de restaurante din tara.
Parallax

Vizualizari
93
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri