Raluca Abrihan

Romanii au facut cu 15% mai multe plati electronice in primele 9 luni, decat in tot anul trecut. Cine cumpara mai mult online

Imagine principala
Romanii au facut cu 15% mai multe plati electronice in primele 9 luni, decat in tot anul trecut. Cine cumpara mai mult online
In primele 9 luni ale anului, tranzactiile procesate de NETOPIA mobilPay, unul dintre cei mai mari procesatori de pe plan local, au depasit pragul de 3 milioane, cu 15% mai multe fata de numarul total inregistrat in 2015. Pana la finele lui 2016, volumul lor va ajunge la circa 4,5 milioane, cu 73% mai mult fata de 2015, iar valoarea sumelor achitate digital va cumula 175 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut.

de la inceputul anului pana in prezent, circa 30% din totalul tranzactiilor NETOPIA mobilPay au fost realizate de pe dispozitive mobile. Smartphone-urile au fost utilizate cu precadere, ponderea lor din totalul achizitiilor online din primele trei trimestre fiind de 26%, in timp ce 4% dintre tranzactii au fost facute de pe tablete.

In ceea ce priveste profilul si segmentul de varsta care a generat majoritatea platilor electronice si mobile, 70% dintre ele au fost facute de romani cu varste intre 25 si 44 de ani, in timp ce tinerii de 18 - 24 de ani au realizat 15% dintre platile digitale si mobile realizate prin NETOPIA mobilPay. Barbatii sunt, in continuare, cei care fac majoritatea tranzactiilor pe Internet, in proportie de 60%.

"Platile digitale cresc gradual, in toata tara. Daca in anii anteriori, Bucurestiul genera peste 50% din totalul tranzactiilor online si mobile, observam ca anul acesta orase precum Cluj-Napoca, Brasov sau Constanta au urcat provincia peste Capitala", declara Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay.

Potrivit acestuia, bucurestenii au generat aproximativ 42% dintre tranzactiile intermediate de companie in primele trei trimestre, mentinandu-se pe primul loc in topul romanilor care au platit cel mai mult online cu cardul. Insa, ponderea acestora este mai scazuta fata de anul trecut, cand mai bine de jumatate dintre tranzactiile online erau din Capitala.

Cluj-Napoca se afla pe locul 2 in clasament, cu 9% dintre platile digitale din intreaga tara, fata de 5% - nivel inregistrat in 2015. Ultima pozitie a podiumului o ocupa Brasovul, cu circa 5% dintre tranzactii, comparativ cu 3%, ponderea de anul trecut.

Pe de alta parte, suma medie cheltuita online in perioada analizata a fost de 230 lei, echivalenta cu cea raportata in 2015. Cele mai mari plati digitale procesate de NETOPIA mobilPay, de la inceputul anului, s-au ridicat la 91.000 lei si, respectiv, 73.000 lei, pentru doua facturi, iar cea de-a treia a fost in valoare de 33.000 lei, pentru bilete de avion.

Si platile cu Bitcoin s-au mentinut pe un trend ascendent in acest an, cresterea fiind de 50% de la o luna la alta, pentru comerciantii mari, care au inregistrat inclusiv tranzactii de 5.000 de lei.
Parallax

Vizualizari
14
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri