Raluca Abrihan

Topul tarilor la cumparaturile facute de pe telefonul mobil. Romania conduce in clasament​

Imagine principala
Topul tarilor la cumparaturile facute de pe telefonul mobil. Romania conduce in clasament​
​Romania se afla printre primele tari in clasamentul stateleor europene cu cei mai multi utilizatori care isi fac cumparaturile de pe telefonul mobil, in special in ceea ce priveste doua categorii de produse, electroIT si fashion, potrivit unui studiu realizat de Google.

Aproximatv 72% din populatia europeana cu varste de peste 16 ani detine si foloseste cel putin un smartphone. Circa 11% dintre acestia si-au cumparat online, prin intermediul telefononului, cel putin un laptop si 9% dintre cei care detin smartphone-uri si-au cumparat haine si incaltaminte.

Romania se afla pe primul loc (cu 11% dintre utilizatori) in clasamentul statelor europene in care utilizatorii de smartphone isi cumpara online, de pe mobil produse electroIT (in special laptop-uri), depasind tari precum Marea Britanie, Ucraina sau Polonia.In materie de produse fashion, achizitionate online cu telefonul mobil, Romania se afla pe locul doi in clasament (cu 9% dintre utilizatori), depasita doar de Marea Britanie, dar peste Turcia, Ucraina sau Israel.

Cat despre cei care doar se informeaza de pe mobil, inainte de a face o achizitie, si numarul acestora este in crestere.“Se intampla de multe ori ca utilizator sa fie chiar in magazin atunci cand verifica pe smartphone produsul pe care il are in fata, daca pretul sau produsul respectiv sunt atat pe bune pe cat sustine vanzatorul ca sunt. Este un element din ce in ce mai important”, spune Elisabeta Moraru, industry head la Google Romania.

In ceea ce priveste informarea in online, de pe mobil, Romania se afla pe locul 3 in randul tarilor europene, la categoria electroIT (laptopuri) – cu 78% dintre utilizatori detinatori de smartphone care se informeaza online inainte de a face o achizitie si pe locul 5, la categoria fashion.

Acest studiu a fost realizat pe baza de interviuri,cu persoane de peste 16 ani, care utilizeaza internetul si care au achizitionat produse in cele doua categorii analizate. Au fost intervievate 400 de persoane.
Parallax

Vizualizari
120
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Si... ...nenea acela englez ne acuza intr-un articol anterior ca nu stim sa folosim telefoanele mobile :)))

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri