Raluca Abrihan

Topul serviciilor cautate de diaspora in Romania

Imagine principala
Topul serviciilor cautate de diaspora in Romania
Daca in urma cu aproape un deceniu, cetatenii romani din Italia reveneau
acasa in vacanta de vara si preferintele erau concentrate catre
servicii medicale, de avocatura sau amenajari si decoratiuni interioare,
in prezent, romanii mai sunt interesati doar de servicii medicale si
mai putin de celelalte, toate avand un trend descendent. Tendinta
aceasta se mentine si printre ceilalti cetateni din alte tari, cum ar fi
cei din Spania sau Marea Britanie, arata o analiza realizata de agentia
de marketing online Today's.

Agentia a realizat un studiu al ultimilor 10 ani din punct de vedere al serviciilor pentru care romanii din strainatate revin in Romania. Compania a analizat datele pentru cetatenii stabiliti in tari precum Italia, Spania, Franta sau Marea Britanie. In functie de perioada de timp, preferintele acestora s-au schimbat mai mult sau mai putin radical ori au ales sa-si redirectioneze interesul spre domenii care nu presupun neaparat o revenire in Romania.

Totusi, cei din Franta isi indreapta atentia spre serviciile de avocatura, sector care inregistreaza o crestere de la an la an. In fapt, in aceasta tara sunt in medie, de 16 ori mai multe cautari decat in alte tari din Uniunea Europeana in care sunt stabiliti romani.

Aceasta statistica vine in ciuda faptului ca in Franta e o comunitate mica de romani (peste 120.000), comparativ cu Italia (peste un milion). In final, cei din Germania prefera sa isi investeasca cel putin atentia, in vacanta din august, in servicii medicale, mobila sau avocati.

Statisticile incluse de Today's in aceasta analiza arata si o crestere constanta a interesului pentru piata de inchirieri auto, cu peste 25% fata de anul trecut.

Cei mai interesati sunt romanii din Marea Britanie, cu peste 50% mai mult fata de cei stabiliti in celelate tari. Insa cei din Marea Britanie, Spania sau Italia nu folosesc foarte mult telefonul mobil cand fac research pe internet. Circa 30% din cautari vin de pe astfel de dispozitive.

Dincolo de investitiile in servicii, romanii din diaspora au in vedere si vacantele in Romania. In iulie, cautarile pe aceasta tema cresc cu aproximativ 50%, iar cele pentru cazare cresc cu pana la 90% in lunile de vara. Cele mai populare statiuni raman insa Mamaia si Costinesti.
Parallax

Vizualizari
159
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri