CZ

Studiu: Una din 10 comenzi online pentru mancare e platita tot pe net, in Romania

Imagine principala
Studiu: Una din 10 comenzi online pentru mancare e platita tot pe net, in Romania
Numarul romanilor care platesc online mancarea comandata de pe Internet a crescut cu 10%, in primele doua luni din acest an, una din 10 comenzi fiind platita direct de pe telefonul mobil, potrivit unui studiu dat marti publicitatii.

Locuitorii din Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara si Iasi folosesc cel mai des device-uri mobile pentru achitarea preparatelor culinare comandate, sustine operatorul de marketplace foodpanda.ro, citat de Agerpres.

In acest context, estimarile celor de la foodpanda.ro, realizatorul cercetarii, arata ca procentajul de crestere a tranzactiilor online, respectiv a celor realizate de pe smartphone-uri si tablete, se va mentine la nivelul intregului an 2016.

Potrivit sursei citate, in prezent, circa 65% din comenzile zilnice de mancare inregistrate la nivelul intregii tari se fac din aplicatia mobila foodpanda, procentajul fiind estimat sa ajunga, pana la finele acestui an, la circa 70%.

Valoarea medie a comenzilor de mancare lansate de pe desktop este mai mare decat cea inregistrata in aplicatie doar in Capitala. Astfel, bucurestenii care comanda de pe desktop platesc, in medie, 65 lei, iar cei care aleg mancarea de pe smartphone-uri sau tablete dau aproximativ 55 de lei pe comanda.

La polul opus se afla timisorenii, care achita cu circa 30% mai mult pentru mancarea comandata din aplicatie decat pentru cea de pe desktop, in timp ce iesenii si clujenii platesc in plus cu 23%, respectiv cu 15%, pentru comenzile plasate din aplicatie decat pentru cele de pe PC-uri sau laptopuri.

In ceea ce priveste device-urile, cele mai folosite pentru plasarea comenzilor de mancare, majoritatea detin sistem de operare Android (26,5% din totalul platilor), urmate de iOS (18,41%) si Windows Phone (0,66%).
Parallax

Vizualizari
95
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri