Vlad Barza

"Amazonul Orientului" a primit 275 milioane dolari finantare, dovada ca e-commerce-ul castiga teren in mod spectaculos

Imagine principala
"Amazonul Orientului" a primit 275 milioane dolari finantare, dovada ca e-commerce-ul castiga teren in mod spectaculos
Souq.com, cel mai mare site de comert online din Orientul Mijlociu, a ajuns sa valorexe peste un miliard de dolari dupa ce a primit o runda consistenta de finantare in valoare de 275 milioane dolari. Platforma are un milion de produse in 31 de categorii si are planuri mari de extindere, dovedind ca exista potential urias in sector. Ironia sortii face ca Souq sa fi fost la inceputurile sale parte a unui portal online care a fost cumparat de Yahoo!, gigantul american nepreluand atunci si Souq, fiindca nu parea un business interesant. Yahoo a inchis portalul in 2014.

In Souq.com cei mai importanti investitori care au venit in cea mai recenta runda sunt Tiger Global Management din SUA si grupul media Naspers, prezent si in Romania.

Souq a fost supranumita "Amazonul Orientului Mijlociu" si nu este o exagerare fiindca a devenit cel mai mare magazin online din regiune, cu valoare de peste un miliard de dolari.

Souq spune ca vinde un milion de produse din 31 de categorii. cele mai mari piete sunt Emiratele Arabe, Egipt si Arabia Saudita, iar numarul de vizitatori unici este de 24 milioane/luna. Compania este prezenta si in piete precum Oman, Qatar si Bahrain.

Souq cauta in continuare sa intre in noi piete, a investit in aplicatiile mobile si va adauga si noi vategorii de produse. Souq s-a infiintat in 2005 si a obtinut in total 425 milioane dolari finantare.

Surse: TechCrunch, AFP
Parallax

Vizualizari
14
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri