CZ

Romanii sunt europenii care se tem cel mai mult sa cumpere de pe internet

Imagine principala
Romanii sunt europenii care se tem cel mai mult sa cumpere de pe internet
Romanii se tem cel mai mult, dintre utilizatorii de internet din Uniunea Europeana, sa cumpere de la magazinele online, ca urmare a ingrijorarilor privind securitatea cibernetica, a informat, luni, Biroul european de statistica Eurostat.

Conform Eurostat, in anul 2015, un procentaj de 35% dintre utilizatorii romani de internet au evitat sa isi faca online cuparaturile, din cauza ingrijorarilor privind securitatea tranzactiei si a datelor personale.

Ponderi mari ale utilizatorilor de internet reticenti la comertul online s-au inregistrat, in anul 2015 si in Suedia (34%) si Portugalia (30%).

In randul internautilor din Bulgaria, rata celor care au evitat cumparaturile online in urma ingrijorarilor privind securitatea a fost de 19%, iar in Ungaria de numai 11%.
 
Click pentru a extinde. 
Reticenta utilizatorilor de internet la diverse servicii online in UE. (Sursa: Eurostat)

Cele mai mici procentaje de internauti reticenti la e-commerce au fost in Cehia (5%), Lituania (6%) si Polonia (7%) - arata Eurostat.

Media UE a fost de 19%.

Revenind la Romania, 10% dintre internautii de la noi au evitat operatiunile bancare pe internet, procentul fiind sub media europeana, de 18%.

In schimb, 18% dintre internautii romani au refuzat sa se conecteze la net de pe o retea publica wifi, din motive de securitate, peste media UE, de 13%.

Parallax

Vizualizari
44
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri