Raluca Abrihan

Doar americanii ii mai bat pe romani lacautarea promotiilor de Black Friday. Cum iti faci campania vizibilain online

Imagine principala
Doar americanii ii mai bat pe romani lacautarea promotiilor de Black Friday. Cum iti faci campania vizibilain online
Desi Black Friday a debutat in Romania abia in 2011, tara noastra a ajuns rapid in top si, in prezent, este pe locul doi dupa Statele Unite ale Americii in ceea ce priveste popularitatea cautarilor online raportat la numarul total al locuitorilor tarii, conform datelor Google Trends. Agentia de marketing online Today's explica ce ar trebui sa face un magazin online pentru a iesi mai bine in evidenta in perioada campaniilor de reduceri masive.  

Retailerii din Romania, in ultimii doi ani, au devansat data si deruleaza campaniile de Black Friday la finalul penultimei saptamani din noiembrie. In SUA, acest eveniment inca se desfasoara in ultima vineri din luna noiembrie, dupa Ziua Recunostintei. Exista insa diverse campanii care folosesc conceptul de Black Friday inca din octombrie sau de-a lungul anului, iar de aici reiese interesul crescut in Romania pentru acest eveniment, mai arata reprezentantii agentiei de marketing.

In luna noiembrie, in 2012, unu din patru romani din mediul urban sustinea ca este interesat de ofertele de Black Friday, iar aceasta era abia a doua editie a evenimentului. Anul urmator, utilizatorii au cumparat, pentru prima data, mai mult din online decat din offline in perioada Black Friday. In 2014, cinci milioane de romani au facut cumparaturi de Black Friday in valoare de peste 67 de milioane de euro. Acum, trei ani mai tarziu, potrivit unui studiu realizat de eMAG, 6,7 milioane de romani intentioneaza sa cumpere de Black Friday.Pe Google, interesul pentru eveniment se manifesta inca de la finalul lunii octombrie, o crestere semnificativa inregistrandu-se in ultimele doua saptamani inainte de Black Friday. Printre cei mai populari termeni in cautarile pe Google se numara: "oferte de black friday", "black friday 2016", "reduceri black friday", "black friday romania" si "black friday emag". Conform statisticilor Google, romanii asociaza, in proportie considerabila, brandul "eMAG" cu black friday. Today's estimeaza ca anul acesta 30% din cei interesati se vor documenta prin intermediul dispozitivelor mobile.

Ce trebuie sa stie cei care vor sa isi promoveze campania online

  • Sa folosesti un mix bun intre uneltele de marketing online pentru a ajunge in acele locuri in care clientii se documenteaza: Google Search, bannere pe site-uri de stiri si campanii pe Facebook, YouTube si chiar pe dispozitive mobile, explica Marius Lazarescu, director si fondator Today's.
  •  Inainte de Black Friday incep sa scada volumele de vanzari si sunt in crestere costurile per achizitie. Oamenii asteapta promotiile, dar aceasta e cea mai buna perioada in care se poate investi in crearea de baze de date cu utilizatori.
  • Este important ca site-urile de e-commerce sa aiba integrate instrumente de monitorizare (ex.: Google Analytics, mentinerea istoricului vizitatorilor) si retargeting. Inainte de Black Friday se fac multe cautari si chiar daca oamenii nu cumpara in acel moment, datele colectate pot fi folosite ulterior pentru mesaje personalizate si in campanii dedicate pe retele sociale si motoare de cautare. De asemenea, trebuie optimizate costurile la orice nivel.
  • In noiembrie, creste numarul de branduri care vor sa se promoveze, iar acest fapt conduce la o crestere a costurilor pentru publicitate. Optimizarea costurilor per campanii este esentiala, deoarece astfel este asigurata profitabilitatea acestora.
In final, daca nu vrei sa ai reduceri de Black Friday, sfatul Today¬s este sa excluzi din campaniile Google aceste cautari pentru a economisi bani.

Parallax

Vizualizari
47
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Nu este nici ultima vineri Black friday este in a 4-a zi de vineri a lunii noiembrie
poza de profil
????? Repede dar repede de tot, cand e BF la Americani? Bazat pe raspunsul la intrebarea anterioara, ce e in neregula cu titlul acestui articol?
poza de profil
Spusesem mai sus Daca te uitai ca comment-ul de mai sus, vedeai cand este Black Friday (intr-adevar, in articol este gresita explicatia). In rest insa, titlul este corect, ca si o mare parte din analizele prezentate.
poza de profil
Corectat. Multumesc de observatie. .

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri