Raluca Abrihan

Romanii vor cheltui online de Black Friday cu peste o treime mai multi bani decat anul trecut

Imagine principala
Romanii vor cheltui online de Black Friday cu peste o treime mai multi bani decat anul trecut
Bugetul online alocat de romani pentru editia Black Friday de anul acesta va atinge o medie de 460 lei, cu peste o treime mai mare fata de cel de anul trecut, care s-a ridicat la circa 340 lei, potrivit estimarilor procesatorului de plati NETOPIA mobilPay.

De asemenea, si suma medie cheltuita de Black Friday se va dubla fata de media anuala. Astfel, in acest an, tranzactia medie zilnica a fost de 230 de lei, iar in vinerea reducerilor romanii vor cheltui, in medie, 460 lei. De asemenea, numarul total de plati digitale realizate pe teritoriul Romaniei va creste cu peste 50%, intr-un ritm similar cu cel de anul trecut, mai sustine sursa citata.

In ceea ce priveste dispozitivele de pe care se vor face platile online de Black Friday, aproximativ o treime vor fi generate de pe tablete si telefoane cu sisteme de operare smart, iar restul de pe desktop-uri si laptop-uri.

"Ecommerce-ul reflecta, poate, cel mai bine evolutia consumului din Romania. Se simte o stabilitate financiara care ii determina pe romani sa cumpere. Si chiar daca o fac in cadrul unui eveniment traditional, cu reduceri masive, este important ca vor cheltui mai mult decat anul trecut si o vor face, din ce in ce mai mult, utilizand cardul in detrimentul rambursului", declara Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay.

Cele mai multe tranzactii vor fi realizate pentru produse IT&C, fashion, cosmetice, home & deco, carti, dar si pachete turistice sau bilete de avion.
Parallax

Vizualizari
15
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri