CZ

Veste buna pentru fermierii romani: Romania, risc neglijabil pentru "boala vacii nebune"

Imagine principala
Veste buna pentru fermierii romani: Romania, risc neglijabil pentru "boala vacii nebune"
Romania si-a recapatat statutul de tara cu risc neglijabil pentru encefalopatia spongiforma bovina, cunoscuta si ca "boala vacii nebune", a informat, joi, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Masura a fost comunicata ANSVSA-ului de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) si poate impulsiona exporturile romanesti de carne de vita, cu efect pozitiv asupra fermierilor romani.

Comisia Stiintifica a OIE a concluzionat ca Romania s-a conformat prevederilor Codului Terestru si s-a calificat pentru restabilirea statutului de tara cu risc neglijabil pentru encefalopatia spongiforma bovina (ESB).

Statutul de tara cu rosc neglijabil fusese suspendat Romaniei in data de 27 iunie 2014, ca urmare a inregistrarii cazurilor atipice de ESB.
Autoritatile romane au intreprins de atunci o serie de actiuni anti-ESB.

Romania se asteapta ca recapatarea statutului sa stimuleze exporturile de vita catre  China, Turcia, Egipt, Arabia Saudita, Liban, Emiratele Arabe Unite, prin deblocarea exporturilor de bovine si carne de bovine.
Parallax

Vizualizari
51
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
le-a ghicit in palma baba rada !!! Mare veste,mare ,valabila de joi pina mai deapoi !!!nu avem vaci nebune !!!,avem in schimb parlamentari dusi cu capul !!!
poza de profil
Masuri anti-nebunie Da, au luat masuri cum ar fi vaccinuri, antibiotice si alte chimicale trebuie sa fie tare buna carnea aia. Bleah!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri