CZ

Termen: Fermierii mai pot cere subventiile europene pana pe 10 iulie, avertizeaza autoritatile

Imagine principala
Termen: Fermierii mai pot cere subventiile europene pana pe 10 iulie, avertizeaza autoritatile
Fermierii mai pot depune cererile unice de plata pana pe 10 iulie 2015, inclusiv, avertizeaza, luni, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) din subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

"Dupa data de 10 iulie a.c., cererea unica de plata nu mai este admisa la calcul", subliniaza APIA.

Cererile unice de plata au putut fi depuse si dupa data de 15 iunie, in termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul daca cererea unica de plata ar fi fost depusa pana la data de 15 iunie, in acest an.

Pana luni fusesera depuse, in cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plata, un 929.255 cereri de plata, pentru o suprafata totala de de 9,35 milioane hectare, la care se adauga cererile si suprafetele digitizate dar neinchise, respectiv 26.882 cereri pentru o suprafata de 177.791,91 hectare.

De asemenea, fiind cerere unica ce cuprinde atat sectorul vegetal cat si cel zootehnic, se mai adauga alte 55.225 cereri ce nu cuprind plati pe suprafata, ci numai pe animale.

Sprijinul financiar pentru fermierii romani este finantat de Uniunea Europeana, din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), precum si de la bugetul de stat, prin bugetul MADR.
Parallax

Vizualizari
13
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri