CZ

Antreprenorul Vasile Armenean, Betty Ice: Suntem intr-un proces de evaluare, dar nu putem spune ca vindem firma

Imagine principala
Antreprenorul Vasile Armenean, Betty Ice: Suntem intr-un proces de evaluare, dar nu putem spune ca vindem firma
Antreprenorul roman Vasile Armenean, care a creat brandul Betty Ice, spune ca a intrat intr-un proces de evaluare, fara a intra insa in negocieri pentru o vanzare a firmei sale, mai existand insa si varianta unei fuziuni sau chiar achizitii in piata de inghetata.

"Nu e nimic nou, se intampla ce s-a mai intamplat si in 2006 - 2008, cand primesc tot felul de oferte. Acum suntem intr-un proces de evaluare si atat. Am mai facut asta si atunci, dar nu putem spune ca vindem, intrucat nu am intrat cu nimeni in negocieri. Apoi exista si alte optiuni, spre exemplu, fuziuni sau chiar achizitii. Noi ne vedem de treaba deocamdata", a declarat, pentru StartupCafe.ro, Vasile Armenean.

"Noi avem ca scop sa ramanem numarul unu in piata, ca brand, sa ne mentinem marja de profit si cota. Jocul nostru in piata asta a fost si o sa fie", a completat antreprenorul din Suceava.

Jurnalistul Adrian Mirsanu a semnalat, duminica, pe site-ul Mirsanu.ro , ca Vasile Armenean ar fi scos la vanzare producatorul de inghetata Betty Ice. Fondurile de investitii Mid Europa, Abris Capital, Enterprise Investors sau investitori strategici de talia Food Union, proprietarul Alpin 57 Lux, ar putea fi printre investitorii potential interesati, potrivit lui Mirsanu.

In anul 2015, Betty Ice a inregistrat o cifra de afaceri neta de peste 25 de milioane de euro si un profit net de 5 milioane de euro. Societatea suceveana a avut in 2015 un numar mediu de 600 de salariati, potrivit datelor oficiale de la Ministerul Finantelor Publice.

Vasile Armenean (49 de ani) are o poveste de business fabuloasa. De loc din Medias, judetul Sibiu, Armenean a plecat in Austria, in anul 1986, pe cand avea varsta de 17 ani. Acolo a muncit la o gelaterie si i-a venit ideea sa-si deschida o afecere in domeniu. "Intr-un concediu petrecut in Romania in 1990, am adus o masina de inghetata din Austria, pe care am cumparat-o prin credit, am inchiriat un spatiu in Suceava si am testat piata timp de o luna", povestea Vasile Armenean, intr-un interviu acordat Business Magazin, in 2009.

Fabrica de inghetata de la Suceava a deschis-o in anul 1994, iar fiica sa, Beatrice, de 4 ani pe atunci, i-a fost sursa de inspiratie pentru brandul care avea sa racoreasca verile romanilor, Betty Ice.

Modelul de business al lui Armenean se bazeaza pe un lant bine pus la punct de la fabricare la distributie, brandul sau ajungand in restaurante si cofetarii. Astfel, Betty Ice a reusit sa extinda perioada de vanzare a inghetatei si in afara verii, bazandu-se pe o modificare a comportamentului de consum in Romania.

Sursa foto: Facebook / Vasile Armenean
Parallax

Vizualizari
1078
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri