Ovidiu Popica

#Newspresso: Masa cu touch screen pe Indiegogo, Razer isi finanteaza extinderea, Android Auto castiga teren la bord 

Imagine principala
#Newspresso: Masa cu touch screen pe Indiegogo, Razer isi finanteaza extinderea, Android Auto castiga teren la bord 
Saptamana aceasta vorbim despre trendurile pe care mizeaza eMAG in 2017, dar si despre echipa de romani care incearca sa castige competitia The Venture. De peste ocean avem vesti de la Twitter, care se orienteaza spre video, iar Razer primeste finantare pentru telefoane mobile.

O echipa de romani spera sa obtina finantare pe Indiegogo pentru masa cu touch-screen. Cei de la Smart S-Design au insa nevoie de 100.000 de dolari pentru a produce primele doua prototipuri. Campania de pe Indiegogo este listata recent si va dura inca doua luni.

Cifra de afaceri eMAG a crescut cu 45% anul trecut. Iulian Stanciu, CEO-ul eMAG, apreciza ca eCommerce-ul este inca la inceput in Romania. Pentru anul in curs se vor face in continuare investitii in aplicatiile mobile, in social media, dar si in AI si Machine learning.

Cinci aplicatii pentru o mai buna organizare a afacerii. Pe masura ce business-ul se dezvolta, timpul limitat forteaza antreprenorii sa fie cat mai organizati. In articol sunt prezentate cinci aplicatii care ne permit sa ne concentram mai mult pe dezvoltarea afacerii decat pe administrarea ei.

Razer atrage finantare de 50-100 milioane de euro. Compania producatoare de periferice de gaming a achizitionat anul trecut un producator de telefoane si se pare ca urmatoarea directie va fi zona mobila. Planurile includ inclusiv deschiderea unui magazin de profil in Hong Kong.

Sfaturile lui Bill Gates pentru tinerii absolventi. Recent, Bill Gates a facut cateva recomandari pe Twitter pentru proaspetii absolventi. Printre altele, fondatorul Microsoft recomanda un job in domeniul inteligentei artificale, al biostiintei sau in domeniul energetic.

Un startup propune licitatii in timp real pentru locuri de parcare. Sistemul se adreseaza masinilor autonome care sunt in cautarea unui loc de parcare. Daca in parcare se afla masini care vor elibera in curand locul, acestea vor calcula daca ar fi mai eficient sa elibereze locul contra cost si sa conduca pana ce pasagerul elibereaza locul.

Twitter pariaza pe streaming-ul de stiri, sport, concerte si fashion. Dupa ce Twitter a anuntat saptamana trecuta ca planuieste sa ofere transmisiuni video 24/7, saptamana aceasta are si primii parteneri. Pe langa Bloomberg, ceilalti parteneri vor ocupa mai mult zona de divertisment.

Un startup romanesc concureaza pentru 750.000 de euro. SOWAT, echipa castigatoare a competitiei The Venture din Romania, este una dintre cele 30 de echipe din finala internationala. Chiar daca nu castiga premiul cel mare, echipa poate primi pana la 250.000 euro prin votul publicului.

Audi si Volvo vor folosi Android Auto pe urmatoarele modele. Mai multe detalii vor fi anuntate intr-o conferinta pregatita de Google pentru developeri. Se asteapta ca mai multi producatori de autoturisme sa adopte Android Auto ca pe o solutie la cheie, in loc sa dezvolte propriul sistem pentru masini.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.

Sursa imaginii din articolDreamstime, cu drepturi de utilizare.
Parallax

Vizualizari
58
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri