Marius Vasilescu

#Newspresso: AOL si Yahoo vor forma Oath, s-a lansat Youtube TV, un startup inchiriaza gadgeturi cool

Imagine principala
#Newspresso: AOL si Yahoo vor forma Oath, s-a lansat Youtube TV, un startup inchiriaza gadgeturi cool
Saptamana aceasta discutam despre fuziunea dintre Yahoo si AOL, dar si despre falimentul Mad Catz. Avem vesti si despre un startup londonez care inchiriaza si livreaza gadgeturi la moda, sau despre un startup din domeniul financiar care ofera carduri de credit pentru studenti folosind machine learning.

Fuziunea dintre AOL si Yahoo se va numi Oath. Acesta este numele asupra caruia s-au oprit reprezentantii Verizon in urma achizitiei. Saptamana aceasta vor aparea mai multe detalii iar noua identitate se va lansa oficial la vara. Intre timp, Marissa Mayer, fostul CEO Yahoo, nu va mai face parte din conducere.

Un startup foloseste machine learning pentru a oferi studentilor carduri de credit.Pentru studentii care vin in America la universitati este greu sa deschida un cont bancar. SelfScore este un startup care foloseste machine learning pentru a determina cat de potriviti sunt studentii nou veniti pentru un card de credit.

YouTube TV s-a lansat in cateva orase din SUA.Pachetul de baza include peste 40 de canale TV in schimbul a 35 de dolari pe luna. YouTube spera ca astfel sa atraga un segment complet nou de audienta, care altfel nici nu s-ar fi gandit sa plateasca pentru abonamentul la cablu TV.

Mad Catz Interactive a intrat in faliment.Producatorul de periferice pentru jocuri si-a incetat toate operatiunile iar conducerea a demisionat pe 30 martie. Chiar daca in septembrie 2016 au vandut Saitek catre Logitech, acest lucru nu a fost de ajuns pentru a-i salva de la faliment.

Un startup inchiriaza gadgeturile la moda si le livreaza la usa.Desi s-a lansat recent, Wonder ofera spre inchiriere Nintendo Switch, DJI Phantom 4 Pro sau PlayStation VR. Cei care doresc sa le incerce platesc o taxa iar posesorii gadgeturilor pot castiga bani din chiria lor.

Actiunile Imagination s-au prabusit cu mai mult de 70%.Acest lucru s-a intamplat dupa ce Apple a anuntat ca nu va mai folosi tehnologia Imagination in produsele sale. In urma anuntului, valoarea companiei a scazut la 298 de milioane de lire sterline, cu 463 de milioane mai putin decat valora inainte.

Comisia Europeana infiinteaza un nou fond de investitii pentru startup-uri.Data Pitch pe numele sau, are ca scop finantarea de companii care rezolva problemele sociale. Data Pitch va pune la dispozitie 7.1 milioane de euro in urmatorii trei ani.

Un proiect pe Kickstarter a strans aproape 200.000 de euro finantare pentru un asistent virtual la volan.Proiectul avea nevoie doar de 50.000 de euro si a fost finantat complet in 8 ore. Chris este un dispozitiv bazat pe inteligenta virtuala care te ajuta cat timp esti la volan.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
203
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri