Marius Vasilescu

#Newspresso: Tencent cumpara 5% din Tesla, crestere solida pentru streaming, site unic cu proiecte open source de la Google

Imagine principala
#Newspresso: Tencent cumpara 5% din Tesla, crestere solida pentru streaming, site unic cu proiecte open source de la Google
In timp ce compania rivala Tesla are probleme financiare, chinezii de la Tencent cumpara 5% din Tesla pentru 1.8 miliarde dolari. In plus, Elon Musk anunta o noua companie care va studia posibilitatea interconectarii creierului cu computerul. Mai multe detalii in editia Newspresso din aceasta saptamana.

Tencent a cumparat 5% din Tesla. Achizitia a fost facuta in schimbul sumei de 1.8 milioane de dolari, iar in momentul respectiv Tesla valora peste 36 de miliarde de dolari. Gigantul din China mai detine printre altele si Didi Chuxing, cea mai populara aplicatie de ride-sharing din China.

Serviciile de streaming de muzical au evoluat foarte bine anul trecut. In 2016, streamingul a fost principala sursa de profit pentru industria muzicala. Cresterea serviciilor de streaming a adus pentru aceasta industrie si o crestere cu 11% fata de anul precedent - cea mai mare crestere din 1998 si pana acum.

Trei trenduri pe care programatorii n-ar trebui sa le rateze.In lumea dezvoltarii de software lucrurile se schimba rapid, pentru ca programatorii vor sa lucreze intotdeauna cu limbaje si unelte noi. Printre tendinte se numara cresterea in popularitate a software-ului de tip ChatOps sau folosirea software intelligence pentru a descoperi problemele inaintea utilizatorilor.

Parintele Android este pregatit sa revina pe piata sistemelor de operare.Andy Rubin a vandut Android catre Google in urma cu mai mult de 10 ani. Acum pune bazele unei companii care va combina software-ul cu inteligenta artificiala pentru a conecta mai multe dispozitive impreuna.

Cofondatorul Oculus paraseste Facebook pe usa din dos.Palmer Luckey a ajutat la crearea companiei de realitate virtuala care acum este detinuta de Facebook. Din pacate, in ultimul timp Palmer a atras asupra companiei multe procese si un scandal legat de Donald Trump.

Google a creat un site unde va lista toate proiectele Open Source.De-alungul timpului Google a creat mai multe unelte open source. Printre acestea se numara un encoder pentru JPEG, fonturi sau software pentru teste. Toate aceste proiecte vor fi de acum reunite sub un singur site.

Competitorul Tesla amana constructia unei fabrici in California.Acum Faraday Future are alte planuri si vrea sa termine cealalta fabrica, pe care au inceput-o deja in Las Vegas. Principalul impediment in calea constructiei fabricii de 1 miliard de dolari este lipsa de lichiditati.

Elon Musk vrea sa conecteze creierul uman cu computerul.Neuralink, noua companie a lui Musk, va incerca sa implanteze diverse dispozitive in creierul uman, pentru ca acesta sa tina pasul cu inteligenta artificiala. Deocamdata compania nu a facut un anunt public cu privire la activitatea sa.

Peste 900.000 de dolari finantare pe Indiegogo pentru o drona in miniatura.Drona de marimea palmei va avea baterie detasabila, va filma 4K si va putea urmari subiectul. Preturile incep de la 109$ iar campania inca mai are 11 zile.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.

Sursa imaginii din articolDreamstime, cu drepturi de utilizare.
Parallax

Vizualizari
10
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Ordin de mărime. 1.8 miliarde pt 5% din Tesla nu milioane. Sunt doar zerouri dar contează

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri