Marius Vasilescu

#Newspresso: Crossrider cumpara Cyberghost, Intel cumpara Mobileye, casti pentru concentrare pe Kickstarter

Imagine principala
#Newspresso: Crossrider cumpara Cyberghost, Intel cumpara Mobileye, casti pentru concentrare pe Kickstarter
Saptamana aceasta vorbim despre achizitia companiei romanesti CyberGhost, despre investitiile in startup-uri sau despre modalitatile prin care se pot face bani dintr-un blog pe Wordpress. Nu ratam nici achizitiile Intel si Wallmart de peste ocean.

Microsoft Teams este un nou program de chat pentru utilizatorii corporate.Saptamana trecuta a fost lansat oficial la nivel global, iar acum Microsoft dezvaluie cum a fost creat. Dezvoltarea a pornit in anul 2015, atunci cand Slack d-abia apuca sa capete tractiune.

Intel a cumparat Mobileye pentru 15.3 miliarde de dolari.Compania israeliana este cea din spatele multor sisteme de siguranta precum lane assist sau franare de urgenta. Aceasta achizitie are rolul de a intari pozitia Intel in domeniul masinilor autonome.

25 de modalitati prin care se pot face bani dintr-un blog pe WordPress.De la marketing afiliat si pana la crearea unui magazin online bazat pe WooCommerce, toate sunt acoperite de acest articol. De altfel, Wpbeginner este unul dintre site-urile puternic monetizate.

Wallmart a cumparat un retailer pentru moda feminina.MadCloth este o afacere care a abordat din start un segment demografic mai tanar, cu o gama de marimi diferita fata de cele etalon. Se zvoneste ca tranzactia are o valoare intre 50 si 75 de milioane de dolari.

Crossrider a cumparat compania romaneasca CyberGhost.Distribuitorul israelian de produse digitale a platit 9.2 milioane de euro pentru compania din Romania. CyberGhost are 45 de angajati si este unul dintre jucatorii importanti din domeniul securitatii de tip Software as a Service.

Jocurile de tip "escape room" devin un teren propice pentru advertising.Un exemplu recent au fost cele trei camere tematice puse la dispozitie de HBO la SXSW. Diferenta fata de marketing-ul clasic este ca iin acest caz fanii aleg sa reactioneze, nu sunt impinsi de la spate.

Uneori, investitiile in startup-uri pot fi mai profitabile decat cele prin banci.In timp ce startup-urile pot accesa cu greu surse traditionale de fiantare, majoritatea celor care vor sa faca economii nu mai sunt atrasi de dobanzile mici ale bancilor. Un fond de investitii din Spania incearca sa faca o conexiune intre aceste doua lumi.

Un proiect pe Kickstarter a adunat 500.000 de dolari pentru o pereche de casti care ajuta la concentrare. Pe langa noise cancelling, castile au integrate si senzori care masoara activitatea cerebrala. Atunci cand utilizatorul nu mai este concentrat, castile emit diverse notificari.


Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
30
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri