Raluca Abrihan

Topul tarilor cu cel mai mare numar de femei care detin propria afacere. Pe ce loc se afla Romania

Imagine principala
Topul tarilor cu cel mai mare numar de femei care detin propria afacere. Pe ce loc se afla Romania
Desi antreprenoriatul feminin este adesea generat de necesitate si curaj, conditiile de sustinere puternice - precum accesul la serviciile financiare si usurinta de a face business - constituie premise ale succesului pentru afacerile detinute de femei, conform rezultatelor raportului Index of Women Entrepreneurs, publicat de Mastercard. Iata topul tarilor europene care incurajeaza antreprenoriatul in randul femeilor, in comparatie cu topul tarilor europene cu cele mai multe femei care au o afacere proprie.

Conditiile enumerate mai sus sunt fundamentale in depasirea celor doua obstacole principale care descurajeaza majoritatea femeilor sa devina antreprenoare - mai putine oportunitati pentru avansarea acestora si prejudecatile culturale, mai arata sursa citata.

Intre cele mai bune conditii care sprijina femeile detinatoare de afaceri, indeplinite in tarile situate in fruntea clasamentului, se numara comunitatile puternice de afaceri, inclusiv la nivelul intreprinderilor mici si mijlocii, guvernarea buna si usurinta de a face business.

Primele state europene cu cele mai puternice conditii de sprijin si oportunitati pentru femeile care se dezvolta ca antreprenori sunt:

1. Suedia
2. Belgia
3. Marea Britanie
4. Danemarca
5. Portugalia
6. Spania
7. Elvetia
8. Franta
9. Germania
10. Polonia
11. Irlanda
12. Romania
13. Ungaria
14. Cehia
15. Rusia
16. Italia
17. Turcia


La nivel global, Romania ocupa locul 30 in acest top, iar pe primele locuri se afla: Noua Zeelanda, Canda si Statele Unite.

Primele tari europene in functie de numarul femeilor ce detin propria afacere din totalul oamenilor de afaceri care au propriul business sunt:

1. Rusia (32,6%)
2. Spania(30,8%)
3. Polonia(29,6%)
4. Portugalia
5. Ungaria
6. Belgia
7. Italia
8. Elvetia
9. Marea Britanie
10. Germania
11. Romania (25,3%)
12. Franta
13. Danemarca
14. Cehia
15. Suedia
16. Irlanda
17. Turcia


La nivel global, Romania ocupa locul 28 in acest top.

Potrivit Indicelui, unele dintre cele mai mari obstacole care impiedica femeile sa se lanseze in afaceri includ lipsa de fonduri/de capital de risc, reglementarea excesiva si ineficientele institutionale, lipsa de incredere in sine si a spiritului antreprenorial, teama de esec, restrictiile socio-culturale, precum si lipsa de formare si de educatie. In aproape toate cele 54 de economii analizate, cel putin una sau mai multe dintre aceste constrangeri incetinesc progresul femeilor ca proprietari de afaceri.

Indicele sugereaza ca tarile ce au conditii de sustinere a femeilor in afaceri permit dezvoltarea antreprenoriatului bazat pe oportunitate (condus de dorinta de a progresa), in timp ce tarile cu conditii mai putin favorabile de sprijin tind sa dezvolte mai mult antreprenoriatul bazat pe necesitate (determinat de nevoia de supravietuire). Studiul exploreaza, de asemenea, factori care ajuta sau impiedica femeile antreprenoare.

Vezi aici intregul studiu.
Parallax

Vizualizari
81
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri