Marius Vasilescu

#Newspresso. Tim Cook pariaza pe realitatea augmentata, Hellocar - alternativa la dealerii auto, Ford investeste in soft pentru masini autonome

Imagine principala
#Newspresso. Tim Cook pariaza pe realitatea augmentata, Hellocar - alternativa la dealerii auto, Ford investeste in soft pentru masini autonome
Saptamana aceasta avem doua vesti interesante din domeniul auto. Ford investeste un miliard de dolari intr-un startup format de fosti angajati Google si Uber, iar Hellocar primeste finantare de un milion de lire sterline pentru a evita dealerii auto. Avem informatii si despre companiile de realitate virtuala din Europa si despre planurile CEO-ului Apple cu realitatea augmentata. 

Hellocar primeste finantare de 1 milion de lire sterline pentru a se extinde in Manchester. Startup-ul din Anglia pune un site la dispozitia celor care cauta o masina, eliminand astfel dealer-ul auto. Studiile arata ca doar 7% din clientii englezi au incredere in dealerii auto. 

Tim Cook are incredere in realitatea augmentata, si o compara cu aparitia smartphone-ului.CEO-ul Apple spune ca realitatea augmentata ar trebui vazuta ca o tehnologie de baza a viitoarelor solutii dezvoltate, nu un produs secundar.

Nokia este interesata de achizitia unei firme finlandeze de software pentru industria telecom.Cei de la Nokia au dezvaluit ca urmaresc sa achizitioneze Comptel pentru 347 milioane de euro. Finlandezii spun ca operatorii mobili se bazeaza din ce in ce mai mult pe software pentru a face retelele mai inteligente.

In 2016, multe companii s-au bazat pe finantare prin intermediul monedelor virtuale.Unele dintre startup-uri au primit finantare de milioane de dolari doar pe baza unui website si a unei promisiuni. Unele dintre ele nu au reusit sa isi duca la capat promisiunea, insa interesul pentru acest tip de finantare este in crestere. 

Ford finanteaza cu un miliard de dolari un startup care produce software bazat pe inteligenta artificiala pentru masini autonome. Argo AI este o companie care pana acum a pastrat discretia, insa fondatorii ei au lucrat anterior la divizia de vehicule autonome de la Google, respectiv Uber. 

Un serviciu olandez de livrat flori primeste finantare de 23 de milioane de dolari. Bloomon va incerca sa foloseasca acest capital pentru a se extinde in Germania, Belgia, Danemarca sau Regatul Unit. Serviciul online ofera un model unic pentru comenzi, bazat pe subscriptii. 

Beme, aplicatia vlogger-ului Casey Neistat, s-a inchis.CNN a achizitionat aplicatia anul trecut, sperand sa se adreseze prin intermediul ei si unui segment de varsta mai tanar, insa se pare ca aceasta nu a reusit sa se ridice pe masura asteptarilor.

Ecosistemul european VR a ajuns la 300 de companii. Cele mai multe companii din acest domeniu produc jocuri iar Regatul Unit este foarte bine reprezentat printre acestea. Insa exista si companii din Elvetia care au primit 100 de milioane de dolari, plus Thrive Audio din Irlanda, care a fost achizitionata de Google. 

O campanie pe kickstarter strange bani pentru a transforma poluarea in cerneala. AIR-INK a trecut deja de targetul de 14.000 de dolari, insa campania de pe Kickstarter va continua inca 24 de zile.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
10
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri