Marius Vasilescu

#Newspresso: Pizza prin Facebook Messenger, Fitbit concediaza angajati, Ford Coppola intra pe Kickstarter 

Imagine principala
#Newspresso: Pizza prin Facebook Messenger, Fitbit concediaza angajati, Ford Coppola intra pe Kickstarter 
In aceasta saptamana discutam despre inovatii venite din partea restaurantelor din America. Domino`s ofera posibilitatea de a comanda Pizza prin Facebook Messenger, iar restaurantele online capata din ce in ce mai multa tractiune. Avem vesti si despre listarea Snap la bursa, reorganizarea Fitbit si Jawbone, sau achizitia Nextbit de catre Razer. 

In America se poate comanda pizza de la Domino`s prin Facebook Messenger. Totul este atat de bine implementat incat fara a fi nevoie de crearea unui cont sau de autentificare, clientii pot vedea tot meniul si apoi comanda. Optiunea va fi disponibila in timpul Super Bowl si comenzile vor fi preluate de un bot. 

Renault a achizitionat un startup falimentar de ridesharing. Desi Karhoo obtinuse in trecut o finantare de 250 de milioane de dolari pentru serviciul lor de ridesharing, compania a reusit cumva sa esueze. Totusi, serviciul a fost ulterior cumparat de Renault, contra sumei de 1 milion de dolari. 

Dropbox lanseaza in sfarsit propriul competitor pentru Google Docs. Software-ul pentru editarea in comun a documentelor, care se adreseaza companiilor, este in lucru inca din luna august a anului trecut. 

Cand si cum ar trebui sa se extinda un startup. Un articol care adreseaza pericolele care pot aparea atunci cand o companie producatoare de software incearca sa atace un public mai larg. In acelasi timp, articolul identifica si cateva indicii favorabile pentru extindere. 

Snap, compania care detine Snapchat, se listeaza la bursa de la New York.In procesul de listare au aparut si detaliile despre numarul de utilizatori zilnici, profit, dar si informatii despre sumele care au fost investite pentru a cumpara diverse alte companii mai mici.

Comparably atrage finantare de 7.25 milioane de dolari. Compania dezvolta un produs care ajuta angajatii sa gaseasca locul de munca potrivit. Desi lupta pe aceeasi piata cu Linkedin si Glassdoor, fondatorul Comparably spune ca serviciul lor se adreseaza mai mult angajatilor de top de la companii precum Google, Facebook etc.

Razer a cumparat Nextbit, un startup cu un proiect interesant pentru un telefon mobil. Fondatorii Nextbit sunt fosti angajati care au lucrat la proiectul Android de la Google. Desi s-a renuntat la smarphone-ul produse de Nextbit, CEO-ul Razer spune ca Nextbit va functiona in continuare independent.

Restaurantele online atrag din ce in ce mai multi clienti in America. Desi aceste restaurante isi creaza un brand, isi fac reclama si primesc review-uri online, acestea nu exista fizic, iar mancarea se poate comanda doar online. Prin parteneriate cu platforme de livrari (Seamless, UberEats, GrubHub), patronii de restaurant evita bataile de cap date de servirea intr-un restaurant clasic si isi permit sa vanda mai mult.

Fitbit renunta la 6% din angajatii sai. Desi Fitbit a facut recent achizitii importante, cum ar fi Pebble sau Vector Watch, compania se reorganizeaza. Aceste schimbari vin ca urmare a vanzarilor slabe din ultima perioada. 

Jawbone abandoneaza piata dispozitivelor smart pentru fitness si se orienteaza catre servicii pentru clinici medicale. Jawbone a produs initial casti, apoi boxe, inainte sa treaca la productia de dispositive tip wearable. Acum compania trece de la un model de business cu profit mic per unitate vanduta catre consumator, catre un model cu profit mare din urma vanzarilor business to business. 

Francis Ford Coppola a pornit o campanie pe Kickstarter pentru a finanta un joc inspirat din filmul Apocalypse Now. Compania de productie a regizorului a ales un parteneriat cu un grup de dezvoltatori si nu a vrut sa licentieze povestea pentru joc. Proiectul are nevoie de finantare de 900.000 $ pana la sfarsitul lunii februarie.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.

Sursa imaginii din articolDreamstime, cu drepturi de utilizare.
Parallax

Vizualizari
8
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri