Claudiu Zamfir

Romania versus Ungaria: Cum merg afacerile in turism

Imagine principala
Romania versus Ungaria: Cum merg afacerile in turism
​Romania este in urma Ungariei in privinta numarului de turisti primiti anual in unitatile de cazare, releva cele mai recente date emise de Biroul european de statistica Eurostat. Turistii straini sau turistii romani - care sunt mai importanti in afacerile din Romania?

In anul 2016, in unitatile de cazare din Romania au fost efectuate 25,4 milioane de innoptari turistice, dintre care numai 19% au fost facute de turisti veniti din strainatate. Unitatile de cazare din Romania au inregistrat astfel o crestere cu 8,5% a numarului de innoptari in anul 2016 fata de anul precedent, mai arata Eurostat.

Spre comparatie, in anul 2016, Ungaria a avut 29,1 milioane de innoptari, dintre care 47% din partea turistilor veniti din strainatate. Per total, aceasta tara a cunoscut o crestere a numarului de innoptari cu 8,1% in 2016 fata de anul precedent.
Clic pentru a extinde
De notat ca in Ungaria cei mai inalti munti sunt in jurul a 1.000 de metri (Kekes - 1.014 m, Csóványos - 938 m etc.), in timp ce Romania dispune de munti mult mai inalti (Varful Moldoveanu - 2.544 m, Varful Omu - 2.505 m etc.). De asemenea, Ungaria nu are iesire la mare, turismul sau estival fiind concentrat in jurul lacului Balaton si al Dunarii. Totodata, Ungaria are o populatie la jumatate fata de Romania si o suprafata mai mica de jumatate fata de cea a Romaniei.

Bulgaria, o tara cu populatie de aproape trei ori mai mica si o suprafata la jumatate fata de a Romaniei, a avut un numar total de turisti aproape de cel al Romaniei, insa a atras mult mai multi turisti straini decat tara noastra. In 2016, unitatile de cazare din Bulgaria au inregistrat 25,2 milioane de innoptari, dintre care 64% au fost efectuate de turisti venti din strainatate. Turismul bulgaresc a crescut cu 17,9% in anul 2016 fata de 2015, in privinta numarului de innoptari.

In Uniunea Europeana, pe primele locuri la numarul de innoptari efectuate de catre turisti au fost in anul 2016: Spania (454 milioane),  Franta (395 milioane), Italia (395 milioane), Germania (390 milioane) si Marea Britanie (292 milioane).

Sursa foto: Asociatia pentru Turism Bucovina

Descarca de AICI buletinul Eurostat privind turismul in anul 2016
Parallax

Vizualizari
713
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri