Marius Vasilescu

#Newspresso: Servicii inedite pe piata auto, startup pentru gestiunea deseurilor pe IndieGoGo, greseala Apple reparata pe Kickstarter

Imagine principala
#Newspresso: Servicii inedite pe piata auto, startup pentru gestiunea deseurilor pe IndieGoGo, greseala Apple reparata pe Kickstarter
Saptamana aceasta vorbim despre un startup romanesc care vinde online masini second hand, dar si despre servicii inedite din domeniul auto, care iau avant pe piata din America. Tot in editia din aceasta saptamana puteti gasi si doua proiecte care fac furori pe site-urile de crowdfunding. 

Bentley testeaza in California un serviciu nou prin care poate alimenta masinile cu carburant la domiciliul clientului.Serviciul a fost propus de Bentley atunci cand a observat ca o alta companie are succes cu un model similar: alimentare masinilor in parcarea cladirilor de birouri. 

Un startup din Romania vinde online masini second-hand, pe care le poti returna in 10 zile daca nu sunt pe placul tau. One Way Ticket Garage se ocupa pentru clienti de tot procesul de vanzare-cumparare: inspecteaza masina, o fotografiaza, o listeaza pe site, iar atunci cand se vinde, ii fac plinul, o igienizeaza, o livreaza si se ocupa de acte pentru cumparator.

A doua editie a competitiei The Venture in Romania a fost castigata de echipa SOWAT. Proiectul cu care echipa a castigat concursul este o statie transportabila de filtrare a apei, gandita pentru a fi instalata in comunitati mici, de 500 pana la 5000 de persoane. Statia poate produce 25 sau 100 de metri cubi de apa potabila la fiecare 24 de ore.

Bitdefender a anuntat preluarea partenerului sau de pe piata franceza, compania Profil Technology, ca parte a strategiei de expansiune a business-ului pe segmentul marilor companii. Aceasta este cea mai mare achizitie derulata de Bitdefender pana acum si intareste pozitia companiei in Europa si la nivel global.

O companie a primit 1.6 milioane de dolari pentru a repara o greseala facuta de Apple. Sanho corporation a strans aceasta suma prin intermediul Kickstarter, pentru a produce HyperDrive, un dispozitiv care ofera mai multe posibilitati de conectare pentru MacBook Pro.

Un studio ofera finantare de 125.000 de dolari pentru startup-urile care se ocupa cu procesarea de voce. Betaworks, studio-ul care ofera finantarea, incearca sa isi faca loc intr-o nisa in care Amazon Echo, Google Home sau Siri castiga din ce in ce mai mult teren. 

Povestea microfabricii de bere Zaganu, care anul trecut a avut cifra de afaceri de 2 milioane de lei. Berarii, un corporatist si un publicitar, au inceput afacerea prin cumpararea fabricii de bere de la Maneciu, care s-a inchis in 2011. 

Google cumpara o divizie pentru development de la Twitter, pe masura ce viitorul Twitter devine din ce in ce mai incert. Dupa ce tratativele de achizitie de anul trecut au esuat, Twitter trebuie sa elimine din divizii si sa devina auto-sustenabil.

Un proiect de pe Indiegogo propune un cos de gunoi compact, care poate transforma deseurile in fertilizator in 24 de ore. In acelasi timp, volumul deseurilor este redus cu doua treimi in timpul procesului. Proiectul si-a atins targetul si a strans peste 300.000 de dolari, desi mai are inca 2 saptamani in care poate fi finantat.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
19
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri