Luminita Pirvu

IMM-urile europene care exporta isi cresc veniturile peste medie. Ce trebuie sa stie firmele mici inainte de-a incepe activitatea de export

Imagine principala
IMM-urile europene care exporta isi cresc veniturile peste medie. Ce trebuie sa stie firmele mici inainte de-a incepe activitatea de export
Tot mai multe afaceri mici din Uniunea Europeana care au activitate la export raporteaza o crestere a veniturilor peste medie si cresc mai repede decat alte companii. Potrivit unui studiu UPS, mai mult de jumatate dintre directorii de companii mici care si-au trimis produsele la export au inregistrat o crestere a veniturilor pe parcursul ultimilor trei ani.

Doar 31% dintre proprietarii de afaceri mici care nu au realizat exporturi au spus ca au inregistrat cresteri.

Numarul companiilor care se asteapta la o crestere a exporturilor a crescut de la 26%. in al doilea trimestru, la 33% in al treilea trimestru. Cresterea exporturilor in toate pietele chestionate a modificat pozitia Marii Britanii; daca inainte U.K. era cea mai puternica piata de export dupa Germania, in prezent ocupa locul al saselea.

Proportia IMM-urilor care au realizat exporturi a crescut in general, chiar brusc in unele cazuri. Aceste IMM-uri raporteaza previziuni pozitive, majoritatea companiilor din toate pietele estimand ca exporturile sa fie stabile sau in crestere.

Proportia IMM-urilor care realizeaza exporturi a crescut in toate pietele, inclusiv in U.K.. Cel mai probabil, IMM-urile vor alege Germania ca destinatie de export. Uniunea Europeana ramane cea mai importanta piata de export pentru IMM-urile europene, urmata de SUA. Proportia companiilor exportatoare in alte zone este in crestere in toate pietele, cu exceptia Italiei si Marii Britanii.

Principalele trei probleme pe care companiile trebuie sa le rezolve inainte de a incepe activitatea de export sunt cele legate de valorificarea avantajelor e-commerce, mentinerea dezvoltarii in piete necunoscute si obtinerea de informatii din piata.
.
IMM-urile din Franta, Marea Britanie si Spania au obtinut cel mai mare punctaj, fiind cel mai pregatite pentru export.

Studiul UPS European SME Exporting Insights include opinii de la 12.815 antreprenori si manageri de IMM-uri din opt tari europene.:Belgia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Spania si  Marea Britanie.

UPS (NYSE: UPS) este o companie in domeniul logisticii care ofera transportul de colete mici si marfuri cargo, facilitarea comertului international si folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficienta a lumii afacerilor.
Parallax

Vizualizari
42
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri