Marius Vasilescu

#Newspresso: Suntem codasi la promovare online, Oculus cumpara Eye Tribe, kit de dezvoltare de la Next Thing

Imagine principala
#Newspresso: Suntem codasi la promovare online, Oculus cumpara Eye Tribe, kit de dezvoltare de la Next Thing
Primele stiri din an aduc vesti despre Internet Of Things si despre alte trenduri care vor contura anul 2017. Vorbim asadar despre VR, masini autonome, ride sharing, dar si despre giganti precum Disney, Netflix, Apple sau Samsung.  

Pe masura ce piata dispozitivelor conectate la IoT se maturizeaza, apar investitii mai mari, insa mai putine companii primesc capital. Pana in luna noiembrie a anului trecut, fondurile pentru IoT depasisera deja totalul fondurilor din anul 2015. Cu toate acestea, desi investitiile sunt mai mari, investitorii sunt mai sceptici, astfel ca per total au fost finantate mai putine companii care dezvolta produse IoT.  

Firmele romanesti sunt ultimele din Uniunea Europeana la promovarea afacerii pe Internet, datele indicand ca, anul trecut, doar 12% din societatile din Romania si-au facut publicitate online si mai putin de o treime din firmele care folosesc Internetul se promoveaza pe retele sociale.

Google are o pozitionare foarte buna pentru a deveni un competitor pentru Uber.Compania are un rol major in domeniul serviciilor pe internet iar acum a dezvoltat si tehnologie pentru masinile autonome. Si Google si Uber pariaza pe masinile autonome pentru transportul in regim taxi, asa ca pe viitor s-ar putea sa ne asteptam la o rivalitate intre aceste doua companii.

Oculus, compania de realitate virtuala (VR) detinuta de Facebook, a cumparat Eye Tribe.Startup-ul danez fondat in 2011 dezvolta un software ce permite urmarirea privirii (eye tracking). Fara a divulga pretul achizitiei, Oculus a confirmat tranzactia. 

Compania Next Thing a lansat un kit de dezvoltare pentru produsele IoT.Platforma costa doar 16$ si urmareste sa umple golul lasat liber de lipsa puterii de procesare a Arduino si de greutatea cu care se trece de la prototipare la productie pe Raspberry Pi. 

Startupul OneWeb este prima afacere care primeste finantare de la fondul de investitii SoftBank Vision.Startup-ul urmareste sa creeze un sistem care sa ofere zonelor neconectate, internet de mare viteza prin satelit. OneWeb a primit 500 de milioane de dolari finantare anul trecut, iar investitia SoftBank este in valoare de 1 miliard de dolari.  

In ciuda retragerii de pe piata a flagship-ului Galaxy Note 7, Samsung va avea un ultim trimestru din 2016 mult peste asteptari.Cel putin asa estimeaza compania coreeana, care se asteapta ca profitul din Q4 2016 sa fie cu 50% mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului trecut.

Disney este in cautarea unei tehnologii care sa conecteze direct consumatorii cu filmele si serialele saledar si in cautarea unui inlocuitor pentru directorul executiv. Conglomeratul din domeniul entertainment-ului si-ar putea rezolva aceste doua probleme prin achizitia Netflix.

Urmatoarea bariera pentru reclame ar putea fi parbrizul sau sistemul de entertainment al masinii.Producatori auto, companii din domeniul tehnologiei si companii producatoare de sticla se solidarizeaza pentru a construi un parbriz care sa poata oferi aceleasi informatii ca si un smartphone. 

Ultima zi a anului trecut va ramane in istoria Apple, cel putin pana la doborarea noului record, drept cea mai profitabila pentru App Store.Intr-o singura zi, utilizatorii de iPhone-uri si iPad-uri au achizitionat aplicatii care au reprezentat venituri de 240 de milioane de dolari pentru Apple.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
26
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri