Marius Vasilescu

#Newspresso: Tarif pe 5 ani pentru domeniile .ro, Live Audio de la Facebook, in curand frigidere cu Cortana

Imagine principala
#Newspresso: Tarif pe 5 ani pentru domeniile .ro, Live Audio de la Facebook, in curand frigidere cu Cortana
Vesti importante de la RoTLD, care spune ca va introduce de anul viitor un tarif de inregistrare pentru domeniile .ro, Facebook anunta Live Audio, iar Microsoft anunta integrarea Cortana cu foarte multe dispozitive. Avem parte si de o tranzactie interesanta in aceasta saptamana: compania chinezeasca TCL a cumparat Blackberry. 

Registrul Roman de domenii .Ro (RoTLD) va introduce din iulie anul viitor un tarif de inregistrare si mentenanta anuala pentru numele de domenii ".ro". Tariful de inregistrare si mentenanta anuala a unui domeniu ".ro" va fi stabilit la o valoare de referinta si va acoperi serviciul de inregistrare, precum si o perioada de 5 ani de utilizare in conditii de securitate. 

Glu Mobile a cumparat QuizUp intr-o tranzactie de 7.5 milioane de dolari. QuizUp este o combinatie intre o retea sociala si un joc, care le permite utilizatorilor sa joace trivia impotriva prietenilor. Tranzactia este insa o dezamagire pentru investitorii in QuizUp, care au finantat compania cu aproape 40 de milioane de dolari in total. 

Grupul ceh Rockaway, cu sprijinul financiar oferit de alt grup ceh, PPF Group, a cumparat site-urile de comparare Compari.ro din Romania, Arukereso.hu din Ungaria si Pazaruvaj.com din Bulgaria de la grupul media sud-african Naspers, se arata intr-un comunicat transmis marti de companie. 

Amazon lanseaza un nou brand propriu. Daca pana acum brandurile proprii pastrau influente minime din partea Amazon, noul brand, Wickedly Prime, este puternic branduit cu logo-ul Amazon. Noua linie de produse va fi constituita in principal din produse perisabile si se va adresa membrilor Amazon Prime. 

Microsoft va lansa Cortana pe frigidere, termostate, prajitoare de paine si multe alte dispozitive conectate in Internet Of Things. Update-ul pentru Windows 10 va fi disponibil in luna martie a anului viitor.  

Dupa Facebook Live Video, reteaua sociala extinde oferta de continut live printr-o functie care permite realizare unor transmisiuni directe care contin doar partea audio.Numita Live Audio, facilitatea care va permite, eventual, oricui sa posteze transmisiuni audio directe, este lansata de Facebook impreuna cu o serie de parteneri printre care postul de radio BBC World Service. 

Automile primeste finantare de 7.5 milioane de dolari pentru software de management al flotelor auto.Compania produce un mic dispozitiv ce se conecteaza la mufa OBD a masinii si ofera date despre kilometraj, statistici despre calatorie, localizare in timp real, alerte despre accidente si functii care pot minimiza riscurile unei calatorii. 

Compania chinezeasca TCL a cumparat drepturile pentru brandul BlackBerry la nivel global. In urma intelegerii, TCL va proiecta, produce si vinde telefoane BlackBerry. TCL nu este la prima achizitie de acest gen. In luna ianuarie a acestui an, tot ei au cumparat Palm: o alta companie renumita care intre timp renuntase la productia de telefoane. 

Business Insider considera ca piata de wearables se va prabusi.Daca acum trei ani ceasurile si bratarile inteligente erau privite drept urmatoarea platforma importanta pentru dezvoltarea de aplicatii, acum multe companii se feresc de acest domeniu. Compania Pebble a fost cumparata de Fitbit pentru un pret modic, Google a amanat urmatoarea versiune de Android Wear pentru anul viitor iar Motorola a declarat ca a stopat pe termen nedefinit planurile petru urmatorul ceas inteligent.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
43
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri