Marius Vasilescu

#Newspresso: Un nou atac pe conturile Yahoo, Amazon Prime Video disponibil si in Romania, top 5 tehnologii emergente in 2016

Imagine principala
#Newspresso: Un nou atac pe conturile Yahoo, Amazon Prime Video disponibil si in Romania, top 5 tehnologii emergente in 2016
Saptamana aceasta vorbim despre bresa de securitate care a compromis 1 miliard de conturi de Yahoo, despre lansarea Amazon Prime Video in Romania, dar si despre cele mai promitatoare tehnologii emergente din anul 2016.

Yahoo a suferit un nou atac, diferit fata de cel din septembrie. Este vorba despre un atac din august 2013 in urma caruia au fost divulgate datele a un miliard de utilizatori. Inca nu se stie daca acest atac era cunoscut inainte de vanzarea catre Verizon, insa au aparut speculatii conform carora Verizon ar cere un discount de un miliard de dolari in urma celor doua brese de scuritate. 

Serviciul de streaming video Amazon Prime Video este disponibil incepand de miercuri si pe teritoriul Romaniei.Utilizatorii beneficiaza de gratuitate pentru primele 7 zile, dupa care, timp de 6 luni, vor plati un pret proportional de 3 euro pe luna. Dupa cele sase luni, abonamentul lunar va fi de 6 euro. 

Google a anuntat Android Things, propria platforma pentru Internet Of Things.Dezvoltatorii pot construi prin intermediul platformei diverse aplicatii pentru dispozitivele inteligente. In acelasi timp, Google a facut mai multe parteneriate pentru a oferi dezvoltatorilor solutii bazate pe Intel Edison, NXP Pico sau Raspberry Pi 3. 

Reteaua Facebook testeaza posibilitatea ca utilizatorii sa poata selecta blocarea acelor reclame care-i deranjeaza. Pentru moment, functia este testata in privinta reclamelor de pe Facebook la marcile de bauturi spirtoase sau asupra comerciantilor acestei nise, precum si in cazul cresterii si educarii copiilor. 

FAN Courier, liderul pietei locale de curierat rapid, estimeaza ca va incheia acest an cu afaceri in crestere cu 29% fata de anul precedent, ca efect al investitiilor in flota, in depozite, dar si in softuri si personal. Astfel, compania va ajunge in acest an la o cifra de afaceri de peste 515 mil. lei. 

Google a renuntat la dorinta de a crea propria masina autonoma.Totusi, compania nu renunta la idee. Google vrea sa asocieze cu producatori auto in speranta ca pana la sfarsitul anului viitor va putea lansa un serviciu autonom de car-sharing. 

Structura economiei Romaniei s-a schimbat in ultimii ani, lucru vizibil si din structura exporturilor. Lohn-ul, care se bazeaza pe mana de munca ieftina, si-a pierdut din importanta in exporturile de servicii. Pe val sunt serviciile din tehnologia informatiei, care au depasit, in premiera, lohn-ul in 2015 si arata o crestere puternica si in acest an la export.

BAMTech, divizia de streaming video a MLB (Major League Baseball) a semnat un contract pentru dreptul de a transmite turnee ale jocului League Of Legends.BAMTech, care este un subsidiar al companiei chinezesti Tencent, va plati catre Riot Games cel putin 300 de milioane de dolari pana in 2023. 

Top cinci tehnologii emergente in 2016.In cursul anului 2016 au fost facuti primii pasi si a fost continuata dezvoltarea unor tehnologii emergente ale caror prime roade sunt asteptate in viitorul apropiat, de la automobilele autonome si pana la progresele optogeneticii in domeniul neurologiei, via dezvoltarea sistemelor de inteligenta artificiala (AI). Articolul prezinta un top cinci al celor mai promitatoare tehnologii.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
15
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri