Marius Vasilescu

#Newspresso: Amazon Go fara case de marcat, Windows pe ARM, cum sta Bucurestiul la IT-isti

Imagine principala
#Newspresso: Amazon Go fara case de marcat, Windows pe ARM, cum sta Bucurestiul la IT-isti
Saptamana aceasta am pregatit cate un articol cu 10 sfaturi pentru antreprenori dar si 10 sfaturi pentru prezentari reusite. Cea mai importanta stire de peste ocean este lansarea Amazon Go, un magazin fara casieri, in timp ce in Europa, Volkswagen infiinteaza o noua companie pentru a intra in zona de transporturi.

Amazon a deschis un supermarket fara case de marcat. Clientii pot intra si pot cumpara orice, fara a fi nevoie sa stea la coada de la casa de marcat. Acest lucru este posibil pentru ca vizitatorii magazinului sunt urmariti prin tot magazinul de camere. Astfel, ei pot face cumparaturile in mod normal, iar plata se face prin telefon, din contul Amazon.

Anul acesta, foarte multi producatori de electronice au intrat pe piata dispozitivelor inteligente pentru automatizarea casei. Nici brandul autohton Allview nu a stat de-oparte. Compania a lansat saptamana aceasta o solutie ”smart home” ce include printre altele detectoare de gaz, fum, umiditate, senzori de miscare, prize inteligente sau camere de supraveghere.

Windows 10 va functiona pe arhitectura ARM. Acest lucru inseamna ca in curand, versiunea completa de Windows 10 va putea rula pe Snapdragon, cele mai populare procesoare mobile. Qualcomm promite ca primele computere cu Snapdragon si Windows 10 vor fi disponibile anul viitor.

Grupul Volkswagen s-a largit cu o noua companie, a 13-a din portofoliul celui mai mare conglomerat auto din Europa. Sub brandul Moia, germanii intra oficial in zona de servicii de transport. Conform primelor informatii venite dinspre Grupul Volkswagen, Moia se va lansa sub forma un serviciu de shuttle care opereaza pe rute personalizate in functie de nevoile utilizatorilor sai, care vor putea sa comande o masina cu ajutorul unei aplicatii de smartphone.

Cea mai usoara modalitate de a pierde interesul audientei este sa faci o greseala in primul minut al unei prezentari. Iar majoritatea greselelor se face chiar in acest prim minut. Articolul de mai jos face o lista cu zece fraze care ar trebui evitate intr-o prezentare:

O data cu dezvoltarea tarilor emergente, se creaza oportunitati pentru afaceri si aplicatii. Foodstantly este o aplicatie din Nigeria care are in spate o idee simpla: livreaza mancare atat consumatorilor casnici cat restaurantelor sau lanturilor hoteliere. In Nigeria, aprovizionarea cu alimente este o problema, deoarece cumparaturile se fac din piete insalubre.

In primii ani ai unui startup, CEO-ului ii revin foarte multe sarcini. Poate din aceasta cauza, doar 1 din 10 startupuri au succes. In articolul de mai jos sunt prezentate 10 sfaturi, din perspectiva unui antreprenor cu experienta.

Dezvoltare industriei IT plaseaza Capitala pe locul 8 in clasamentul celor mai atractive centre IT din Europa si pe locul 4 in topul oraselor cu cea mai mare crestere a numarului de angajati din domeniu, potrivit celui mai recent raport CBRE. Bucurestiul s-a clasat inaintea unor orase precum Amsterdam, Milano, Moscova sau Istanbul.

CodeMade.io este un site unde pasionatii de programare se pot inspira pentru proiectele din ”internet of things”. Utilizatorii posteaza link-uri catre codul sursa pentru numeroase proiecte, grupate dupa categorie. Printre sursele proiectelor se numara LifeHacker, GitHub sau Instructables.


Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso,
o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat
Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul
telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri
din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
10
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri