Raluca Abrihan

Zipongo, startup din Silicon Valley sustinut de o companie romaneasca, a atras noi investitii de 18 milioane de dolari

Imagine principala
Zipongo, startup din Silicon Valley sustinut de o companie romaneasca, a atras noi investitii de 18 milioane de dolari
Zipongo, un startup american in care Zitec, producator locali de aplicatii online, detine o participatie minoritara, a incheiat o noua runda de finantare, in care a atras investitii in valoare de 18 milioane de dolari. Pana in prezent, proiectul a beneficiat de o finantare totala de 28 de milioane de dolari.

Lansata in iunie 2011, de catre Jason Langheier, doctor si masterand in Sanatate Publica, platforma Zipongo.com include si integreaza diferite aplicatii menite sa schimbe comportamentul consumatorilor in ceea ce priveste nutritia. In functie de preferintele utilizatorului, acesta poate primi retete, liste de cumparaturi sau recomandari de restaurante. Recomandarile sunt generate pe baza unor algoritmi specializati, in functie de datele despre utilizator colectate in respectiva aplicatie.

La noua runda de investitii au participat Mayfield Fund, din al carui portofoliu mai fac parte si alte proiecte din domeniul sanatatii (Basis Science, HealthTap, Lantern, Brighter, Finrise), precum si investitorii implicati deja, printre care Excel Venture Management.

Compania romaneasca Zitec a fost printre primii sustinatori si investitori in startup-ul american, in timp ce a fost responsabila si de dezvoltarea tehnologica a platformei Zipongo pana inainte de prima serie de finantare, asigurand astfel tranzitia acestui start-up, printr-o serie de pivotari al modelului de afaceri, pana la prima finantare calificata.

In prima etapa de dezvoltare, startup-ul s-a focusat pe wellness, iar in a doua are in vedere implicarea in preventia obezitatii si diabetului, dar si a altor afectiuni, pe viitor, cum ar fi  bolile inflamatorii intestinale si cancer prin conceptul de ¬alimentatie ca medicament/food as medicine¬.
Parallax

Vizualizari
14
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri