Marius Vasilescu

#Newspresso. Primul camion electric gata de drum, Fitbit cumpara Peeble, aplicatii simple cu App Maker de la Google

Imagine principala
#Newspresso. Primul camion electric gata de drum, Fitbit cumpara Peeble, aplicatii simple cu App Maker de la Google
Saptamana aceasta vorbim despre multe achizitii. Consiliul concurentei a aprobat preluarea PC Garage de catre eMAG, Fitbit cumpara Pebble iar AngelList achizitioneaza ProductHunt. Nici CNN nu sta pe bara, ci achizitioneaza aplicatia celui mai celebru vlogger de pe YouTube. Discutam si despre camionul electric care promite o autonomie de 2.000 km sau despre eBook readerul care incearca sa inlocuiasca hartia.

O sursa anonima confirma achizitia Pebble de catre Fitbit pentru o suma intre 34 si 40 de milioane de dolari. Compania a refuzat in 2015 o oferta de 740 de milioane de dolari si ulterior inca una de 70 de milioane de dolari din partea Intel. Suma actuala acopera la limita datoriile de 25 de milioane de dolari catre furnizori.

Un nou producator auto promite aproape 2.000 de kilometri autonomie la un camion cu o mie de cai putere. Primul model de la Nikola Motors are si un motor pe hidrogen pe langa motoarele electrice.

Google lanseaza un utilitar cu ajutorul caruia utilizatorii interesati pot crea aplicatii fara a sti programare. App Maker se bazeaza pe o interfata grafica ce ajuta la design-ul aplicatiilor. Google spune ca prin intermediul App Maker se pot crea aplicatii simple care sa rezolve diverse probleme intr-o companie, cum ar fi urmarirea comenzilor sau inventarierea produselor.

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care PC Garage este preluata de catre Dante International, cu conditia respectarii unor angajamente asumate voluntar de aceasta. Ca urmare, Dante International si-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piata comercializarii cu amanuntul de produse nealimentare, respectiv www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro si www.electrofun.ro.

CNN a cumparat Beme, o aplicatie fondata de celebrul vlogger Casey Neistat. Ca urmare a achizitiei, toata echipa de 11 oameni care a dezvoltat aplicatia trece acum sub umbrela CNN. Aplicatia umple golul dintre live streaming si clipuri puternic editate pe YouTube, ajutand utilizatorii sa distribuie clipuri scurte needitate.

Amazon anunta noutati pentru serviciile de stocare online. Printre cele mai interesante perspective este aceea de a muta datele de la sediul clientului in cloud-ul Amazon cu ajutorul unui camion care poate gazdui 100 petaocteti de date.

AngelList cumpara ProductHunt pentru o suma in jurul a 20 de milioane de dolari. ProductHunt este un site care inca de la lansarea din 2013 functioneaza dupa un principiu simplu: identifica cele mai interesante startupuri si servicii ale momentului.

Amazon ia din ce in ce mai serios lupta impotriva falsurilor. Pentru 2017, magazinul online vrea sa colaboreze mai strans cu producatorii pentru a crea o lista de vanzatori autorizati. Mai departe, comerciantii care nu sunt recunoscuti vor trebui sa demonstreze ca au permisiunea brandului sa le vanda.

Un producator de eBook readere a scos un produs care incearca sa inlocuiasca hartia.Dispozitivul creaza o senzatie apropiata de scrierea pe hartie iar tehnologia ii permite sa actualizeze rapid informatia de pe ecran. Deocamdata se pot nota informatii pe marginea PDF-urilor, ebook-urilor, a documentelor clasice, sau se direct pe o pagina goala, ca in cazul unui caiet.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
23
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri