Marius Vasilescu

#Newspresso: Top companii pentru job-uri, website rapid cu noul Google Sites, freelancing video pe IndieFrame

Imagine principala
#Newspresso: Top companii pentru job-uri, website rapid cu noul Google Sites, freelancing video pe IndieFrame
Lista cu cele mai apreciate locuri de munca din Romania, ghid pentru startup-urile care isi doresc investitii si o lista cu cele mai frecvente greseli din cauza carora unele aplicatii de smartphone nu au succes. Toate acestea, dar si stiri despre achizitiile marilor companii, in editia de saptamana aceasta.

Startup-urile care produc aparate pentru sous-vide se inmultesc, pe masura ce aceasta tehnica de gatit capata popularitate. Nomiku este un startup care a produs unul dintre primele aparate de sous-vide accesibile. Acum compania are parte de concurenta serioasa. Alte doua companii produc acum aparate mai ieftine, cu tot felul de functii, inclusiv posibilitatea de conectare la reteaua WiFi.

Peste 13.400 de angajati si 250 de manageri de top din 37 de companii prezente in Romania au participat la un studiu in cadrul caruia au fost intrebati cum se simt la locul de munca. A rezultat un top format din 11 companii pe care angajatii le considera un loc ideal de munca.

Google a relansat Sites, o platforma prin care utilizatorii pot crea site-uri fara a avea cunostinte in domeniu, folosind doar de interfata grafica. Prin intremediul acestei unelte, administratorii unui site nou creat il pot face disponibil in internet, sau pe internet, pentru ca oricine sa il poata afisa. Aplicatia ar putea avea succes in randul celor care doresc un site rapid de prezentare.

China a ramas si in 2015 lider mondial la capitolul cereri de brevete, cu peste un milion de astfel de documente inregistrate la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (OMPI). nventatorii chinezi au depus 1,010 milioane cereri de brevete, urmati de americani (526.296) si japonezi (454.285).

Un ghid pentru investitorii in startup-uri. Alejandro Cremades, un antreprenor de meserie, si managerul unui fond de investitii, a facut o lista cu lucrurile care pot speria potentialii investitori intr-un startup. Sunt 16 puncte discutate, printre care se numara: numarul membrilor fondatori, lipsa unui plan de marketing, ocupatia fondatorilor sau optimismul exagerat.

Compania britanica Skyscanner, care opereaza site-ul de calatorii cu acelasi nume, a fost cumparata de gigantul chinez Ctrip pentru 1,4 miliarde de lire sterline (1,75 miliarde de dolari), fiind cea mai mare achizitie din domeniul turismului online.

Oracle cumpara Dyn, furnizorul de DNS care a fost atacat Ddos in octombrie. Oracle planuieste sa adauge solutia de DNS a celor de la Dyn in platforma lor de cloud computing, pentru a concura cu produse precum Amazon Web Services.

IndieFrame - o platforma ce gazduieste continut video ce poate fi incarcat de oricine este martorul unui eveniment remarcabil si transforma astfel fiecare cetatean intr-un "smartphone reporter" - a fost lansata in Romania. Furnizorii de continut video sunt remunerati cu 80% din pretul pe care institutiile media il platesc pentru filmarile lor iar pretul este stabilit de catre creatorii continutului video.

Palantir, o companie care ofera analize folosind big data, a mai primit o finantare de 20 de milioane de dolari. Palantir ofera solutii pentru de management, de analiza si de securitate pentru guverne, pentru sectorul financiar sau pentru cel medical.

Chiar si cele mai bune idei dau gres daca o aplicatie incearca sa faca prea multe sau daca nu a primit feedback de la destule persoane care au testat-o, inainte sa fie lansata. The Next Web prezinta o lista cu cele mai frecvente 13 greseli pentru care aplicatiile de smartphone esueaza.

Un tanar de 18 ani a obtinut 3.5 milioane de dolari finantare pentru a ajuta developerii sa adauge functii noi la aplicatiile lor. RapidAPI este un startup vechi de doi ani, care permite developerilor sa gaseasca, sa testeze si sa gestioneze API-urile pe care doresc sa le introduca in propriile aplicatii.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso,
o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat
Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul
telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri
din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
46
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri