CZ

De cati angajati IT mai au nevoie acum firmele din Romania

Imagine principala
De cati angajati IT mai au nevoie acum firmele din Romania
O asociatie profesionala estimeaza deficitul de personal din sectorul tehnologiei informatiei (IT) pe care firmele din Romania il resmit in aceasta perioada, in conditiile in care invatamantul romanesc nu asigura suficienti specialisti pe aceasta piata de forta de munca.

"Stiti care este deficitul de specialisti IT pe piata muncii anul acesta? Este un deficit de 50.000 de oameni. Ganditi-va la toate firmele de IT care vor sa faca ceva sau lucreaza pentru afara, au absorbit tot si nu mai au ce", a spus miercuri Cristian Ivanus, presedintele Asociatiei Profesionistilor in Business Process Management (APBPM), la o conferinta, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, firmele de outsourcing genereaza 30% din produsul intern brut in zona serviciilor.

"Ce putem sa facem ca sa acoperim necesarul fortei de munca? Credeti ca universitatile, institutiile de invatamant superior sunt aliniate in totalitate cu nevoile si cerintele pietei de munca? Nu. Atunci de ce producem absolventi care nu isi vor gasi loc de munca? De ce trebuie sa ii inrolam pe toti sa ii aducem la universitati si sa nu facem niste scoli speciale, postliceale care sa poata sa livreze exact ceea ce trebuie pe piata muncii?" - a mai afirmat el.
Parallax

Vizualizari
166
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Tineri cu experienta , muncitori , geniali si prosti Asta se cauta in Romania . Tipi ce stiu doua limbi straine si IT de la Linux pana la baze de date ca sa stea 8+ ore de vorba cu clienti straini pe bani romanesti . Geniali si prosti in acelasi timp ,de-aia sunt greu de gasit .

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri