Raluca Abrihan

Competitie pentru dezvoltatorii de aplicatii mobile, organizata de Google. Castigatorii ajung in San Francisco

Imagine principala
Competitie pentru dezvoltatorii de aplicatii mobile, organizata de Google. Castigatorii ajung in San Francisco
​Google a anuntat de curand extinderea platformei Firebase, dedicata dezvoltatorilor de aplicatii mobile, iar acum demareaza Firebase CEE Contest, o competitie in care invita dezvoltatorii din Romania, alaturi de cei  din Europa Centrala si de Est, sa-si prezinte aplicatiile dezvoltate cu Firebase. Castigatorul va fi invitat sa participe la conferinta anuala Google I/O 2017, in San Francisco. Ce trebuie sa stie cei care doresc sa intre in cursa.

Pentru a intra in competitie, participantii trebuie sa dezvolte o aplicatie mobila (pentru Android sau iOS) si sa fie dintr-una din tarile Europei Centrale si de Sud Est. Scopul competitiei Firebase CEE Contest este de a gasi exemple de utilizare a platformei Firebase pentru dezvoltarea de aplicatii de calitate, cu economie de timp de dezvoltare si scalare rapida.

Dezvoltatorii interesati isi pot inregistra aplicatiile pentru Firebase CEE Contest aici: https://goo.gl/39q5K3. Echipa castigatoare va fi anuntata la finalul lui ianuarie 2017 va merge (maximum 3 membri ai echipei) la Google I/O 2017, inclusiv cazare si transport la San Francisco.

Incepatorii in Firebase au la indemana diferite resurse a invata: iOS, Android, web. De asemenea, pot participa la unul dintre evenimentele comunitatii Firebase din Europa Centrala si de Est. In plus, dezvoltatorii au acces la un curs online gratuit creat impreuna cu Udacity: Firebase weekend. In doar doua zile, cursul initiaza participantii in Firebase, atat pentru iOS cat si pentru Android.

Potrivit VisionMobile's Dashboard, Europa Centrala si de Est are una dintre cele mai avansate comunitatii de dezvoltatori de aplicatii mobile la nivel mondial. Europa Centrala si de Est, impreuna cu Rusia si Comunitatea Statelor Independente au cel mai mare procent de dezvoltatori profesionisti de aplicatii mobile, ajungand la 55% din totalul masei de dezvoltatori de aplicatii mobile. Prin comparatie, in America de Nord procentul este de 40%, iar in Europa de Vest si Israel de 49%.

Google a achizitionat Firebase in 2014, iar apoi i-a adaugat diferite functii si instrumente care imbunatatesc procesul de creare de aplicatii, reduc timpul de lansare pe piata a lor, fara ca dezvoltatorii sa aiba nevoie de infrastructura complexa. Firebase duce dezvoltarea de aplicatii la un alt nivel, prin combinarea de instrumentelor si infrastructurii necesare crearii de aplicatii si cresterea afacerii. In aceasta saptamana, in cadrul conferintei Firebase Dev Summit din Berlin, au fost anuntate o sumedenie de produse noi incluse in platforma.
Parallax

Vizualizari
45
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri