Raluca Abrihan

Un startup din Cluj a fost cumparat de cea mai mare platforma de printing 3D din lume

Imagine principala
Un startup din Cluj a fost cumparat de cea mai mare platforma de printing 3D din lume
Printivate, startup romanesc fondat de clujeanul Adrian Muresan, a fost cumparat de 3D Hubs, cea mai importanta platforma dedicata printarii 3D din lume, cu sediul in Amsterdam.

Printivate, startup fondat de Adrian Muresan (31 de ani), s-a alaturat primului program Spherik Accelerator in iarna lui 2014, cu obiectivul de a dezvolta un produs unic, pentru optimizarea printarii 3D. In timpul programului Spherik, cu suportul mentorilor, Muresan a reusit sa  creeze o tehnologie inovatoare, ce reduce timpul si materia prima necesare printarii cu pana la 65%.

In  baza feedback-ului initial primit pe piata din Romania, Printivate s-a transformat dintr-un serviciu digital dedicat platformelor online ce comercializeaza modele 3D intr-un tool care repara modelele 3D, dedicat companiilor din domeniul arhitecturii.

La momentul achizitiei de catre 3D Hubs, Printivate functiona ca un serviciu general de procesare a modelelor 3D.

"Cea mai mare satisfactie pentru mine este faptul ca acum avem suportul unui partener puternic, ce ne va ajuta sa ajungem la milioane de oameni din intrega lume, ajutand centrele de printare 3D sa isi automatizeze fluxul de lucru si sa satisfaca nevoile clientilor mult mai eficient", declara Adrian Muresan,  fondatorul Printivate.

Printarea 3D este o tehnologie care are puterea de a schimba lumea, creand noi oportunitati in domenii precum  arhitectura, arta, design de produs sau medicina. Prin intermediul ei se poate crea, de la o jucarie unicat, la o proteza personalizata pentru o persoana cu handicap. In spatele acestei tehnologii revolutionare se afla calcule complexe, absolut necesare astfel incat computerele sa inteleaga cum ar trebui sa arate design-ul 3D in lumea reala.

Adrian Muresan va ocupa functia de Research and Development Lead la 3D Hubs, in Amsterdam. Printivate este, astazi, in plin proces de integrare in 3D Hubs.

"Scopul nostru este sa dezvoltam cea mai eficienta solutie de printare 3D pentru profesionistii care lucreaza in domeniul design-ului si fabricatiei. Vom atinge acest obiectiv prin integrarea celor mai avansate tool-uri direct in platforma 3D Hubs. Achizitia companiei Printivate este un alt mare pas inainte", adauga si Bram de Zwart, CEO 3D Hubs.
Parallax

Vizualizari
333
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri