Luminita Pirvu

Intreprinderile mici si mijlocii ar putea sa-si recapete facilitatile la achizitiile publice

Imagine principala
Intreprinderile mici si mijlocii ar putea sa-si recapete facilitatile la achizitiile publice
Facilitatile la achizitiile publice pentru IMM-urile eliminate de Guvern in septembrie au fost reintroduse de senatori. Intreprinderile mici si mijloci ar putea reveni la facilitatile initiale: sa beneficieze de reducerea cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garantia pentru participare si de garantia de buna executie, cerute in achizitiile publice de bunuri, servicii si lucrari.

Guvernul a adoptat in septembrie ordonanta de urgenta 58/2016 care modifica unele acte normative cu impact asupra domeniului achizitiilor publice. Printre altele, actul normativ abroga, din Legea 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.  Prin eliminarea acestor facilitati, IMM-urile participa in aceleasi conditii ca si ceilalti operatori economici la procedurile de atribuire a contractelor de achizitii publice si a contractelor de concesiune de lucrari si servicii.

Ordonanta a ajuns in Senat si conform legislatiei in vigoare poate fi amendata de catre Parlament. Astfel , senatorii au abrogat articolele care prevedeau eliminarea facilitatilor, astfel incat IMM-urile sa beneficieze de acestea in continuare pana 2030.

Vezi aici raportul suplimentar al Comisiei economice din Senat si adoptat de plen. 

Proiectul de lege care modifica OUG trebuie sa fie adoptat si de catre Camera Deputatilor care este si forul decizional in acest caz.
Parallax

Vizualizari
14
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri