Raluca Abrihan

De ce nu avem startup-uri fintech in Romania si ce ar trebui sa stie cei care vor sa intre in acest domeniu

Imagine principala
De ce nu avem startup-uri fintech in Romania si ce ar trebui sa stie cei care vor sa intre in acest domeniu
Digitalizarea serviciilor financiare, miza pe zona de mobile si
serviciile instant sunt cele trei criterii importante de care trebuie sa
tina cont orice startup fintech, potrivit lui Daumantas Dvilinskas, CEO
si co-fondator TransferGo, startup dedicat transferurilor de bani la
nivel international, prezent in 44 de tari.


Principalele trenduri in industria fintech: digitalizarea serviciilor financiare, acentul pe zona de mobile si servicii instant. "Aceste sunt provocari impuse de consumatori. De asemenea, acest trent al lucrurilor "instant" - orice trebuie sa se intample instant, consumatorii vor plati instant, imprumuturi instant etc - este extrem de important. Un produs bun in zona de fintech trebuie sa combine cele trei caracteristici: mobile, digital si instant", spune Daumantas Dvilinskas.

TransferGo, companie fondata si condusa de Dvilinskas este prezenta in 44 de tari, din vara anului trecut si in Romania, ofera servicii de transfer international de bani online, in timp real, la costuri mai reduse decat cele ale bancilor, potrivit reprezentantilor startup-ului.

"In ceea ce priveste provocarile acestei piete, observam ca vorbim, la nivel international de o piata foarte competitiva, s-au investit foarte multi bani, dar nu toate companiile au supravietuit, cele care nu au adus un plus de valoare in piata, nu au reusit sa faca bani  au fost scoase din joc suferind pierderi financiare importante", declara Daumantas Dvilinskas.

"Principala provocare este sa poti sa aduci valoare adaugata, sa aduci ceva nou in piata, acel lucru pentru care oamenii sa fie dispusi sa plateasca. O idee aparent buna nu este suficient, sa oferi lucruri gratuit de exemplu poate sa fie o idee buna, dar nu poti sa faci afaceri asa", mai spune seful Transfergo.

Cum se prezinta industria startup-urilor din zona fintech la noi

Industria startup-urilor din zona fintech este inca la inceput in Romania si in tarile din regiune, ea se afla la cativa ani distanta de Londra spre exemplu. Dar observam ca se discuta din ce in ce mai mult despre imbunatatire serviciilor din industria financiara. Pentru ca aceste tari sa-si dezvolte aceasta zona a startup fintech ele trebuie sa indentifice care le sunt punctele forte in aceste domenii. Spre exemplu in Romania sunt supecialisti buni din zona IT si finante in aceste domenii si ar trebui sa vedem de ce au ei nevoie pentru a le crea un mediu propice sa-si poata lansa afaceri proprii in aceste domenii - sustine Daumantas Dvilinskas.

TransferGo se adreseaza in special romanilor din diaspora.  In ultimul an, peste 15.000 de romani au trimis bani prin TransferGo, potrvit datelor companiei. Acest serviciu percepe o taxa fixa de transfer de de 0,99 lire pentru bani livrati in urmatoarea zi lucratoare, 1,99 lire pentru bani livrati in aceeasi zi sau 4,99 lire pentru bani livrati in 30 de minute.

Daumantas Dvilinskas este antreprenor in serie cu experienta in industria fintech si consultant pentru starup-uri din aceast domeniu.
Parallax

Vizualizari
364
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri