RA

Cum functioneaza primul program din Romania de accelerare in predarea informaticii

Imagine principala
Cum functioneaza primul program din Romania de accelerare in predarea informaticii
Predau Viitor - accelerator in predarea informaticii, lansat in Romania -  va ajuta profesorii de informatica de liceu sa introduca elemente de multi-disciplinaritate si invatare prin proiect in predarea informaticii la profilele reale, dar si sa aduca industria IT mai aproape de actul didactic si sa o ajute sa devina mai implicata si dedicata cresterii calitatii actului didactic.

Predau Viitor a fost lansat de Asociatia Techsoup a lansat cu sprijinul Romanian American Foundation. Gandit ca un angajament pe termen lung in cresterea calitatii invatamantului informatic din Romania, pilotul din anul scolar 2016-2017 se va desfasura in 12 colegii nationale de informatica si licee teoretice din 7 orase ale tarii: Bucuresti, Bacau, Barlad, Bicaz, Constanta, Onesti, Piatra-Neamt si Ramnicu Valcea - acoperind printre cele mai bune centre de invatamant informatic din Romania.

La primul bootcamp de 4 zile a acceleratorului, derulat zilele acestea in Bucuresti, primii profesori de informatica invitati in proiect au participat la activitati si intalniri cu reprezentanti ai mediului antreprenorial IT - Alex Lapusan - CEO Zitec, Valerica Dragomir - director executiv Asociatia Patronala a Industriei de Software - ANIS, Andrei Istrate - ambasador game development si au participat la Gala si Demo Day RICAP. De asemenea, au facut cunostinta cu echipa si modelul GovITHub, coordonati de Dan Nechita, consilier al primului ministru.

Profesorii participanti au lucrat la propuneri concrete de metode si dezvoltarea de bune practici didactice in predarea informaticii, dar si la investigarea unor modalitati de a insanatosi mecanisme didactice existente ale profesorilor de informatica, astfel incat activitatile practice ale materiei sa le ofere elevilor o imagine cat mai exacta a realitatilor industriei de IT si de gaming si a dezvoltarii de produse inovative de tehnologie.

"Lucram cu unii dintre cei mai buni profesori de informatica pentru a crea un model de metode didactice inspirat de product development care sa ajute elevii sa isi exerseze abilitatile de dezvoltare de proiecte tehnice inca din liceu. Trecerea de la outsourcing la inovatie si crearea unui mediu sanatos de dezvoltare de produse IT nu se poate face decat prin educatie si credem ca este vremea sa acordam o mult mai mare importanta invatamantului secundar informatic in crearea unui mediu IT bazat pe inovatie si facilitarea unei relatii sanatoase cu tehnologia la copiii nostri." a comentat Elena Coman, director de programe al Asociatiei Techsoup.

Pilotul proiectului va continua pe tot parcursul anului scolar 2016-2017 pentru a defini si porni la constructia de resurse pentru urmatorii 5 ani de program pentru profesorii de informatica de liceu si pentru a ajuta la crearea de produse de tehnologie viabile inca din aceasta etapa a dezvoltarii elevilor.
Parallax

Vizualizari
40
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri