Raluca Abrihan

Platforma online care usureaza procesul de angajare castiga competitia Idea Challenge, la Cluj si se pregateste pentru Statele Unite

Imagine principala
Platforma online care usureaza procesul de angajare castiga competitia Idea Challenge, la Cluj si se pregateste pentru Statele Unite
Idea Challenge by Imprezzio, competitie dedicata startup-urilor, organizata la Cluj, a ajuns la cea de a doua editie si si-a desemnat catstigatorii. SkillView, platforma care le permite companiilor sa deruleze online intregul proces de angajare – de la recrutare, la selectie si interviuri finale, a primit premiul cel mare, ce consta intr-o calatorie in Statele Unite, pentru a discuta cu potentiali investitori.

Anul acesta, numarul aplicantilor calificati care s-au inscris inainte de termenul limita depaseste 75, printre acestia se numara echipe din tari ca Moldova, Rusia, Belgia, Suedia, India sau USA. Pentru a ajuta echipele,  compania IT Imprezzio, organizator al competitiei de pitch-uri, a semnat un parteneriat cu Spherik Accelerator, care le asigura mentorat in strategie si pitching. Mai mult, cei alesi castigatori in finala ce a avut loc in acest weekend la Cluj isi vor putea continua activitatea in cadrul programului Spherik.

SkillView, proiectul care s-a clasat pe primul loc, a fost gandit si dezvoltat de Razvan Avram si Alexandru Aciu, doi tineri timisoreni cu expertiza in IT.

De asemenea, au fost acordate alte doua premii speciale pentru startup-urile: BounceMatch si ZigZag.

BounceMatch  - platforma online care se adreseaza practicantilor de sporturi, ajutandu-i sa formeze echipe cu parteneri compatibili si chiar sa rezerve terenuri pentru joc. Ideea BounceMatch ii apartine lui Cristi Anghel, din Cluj-Napoca, fost baschetbalist de performanta. Proiectul a fost premiat de Spherik cu un program intensiv de accelerare a business-ului & de Banca Transilvania cu asistenta pentru punerea pe piata a produselor si sprijin pentru dezvoltarea afacerilor.

ZigZag – solutie de retargeting, care ajuta magazinele online sa capteze si sa isi fidelizeze clientii prin campanii automatizate de retargeting si remarketing. Aceasta a fost premiata de Banca Transilvania cu asistenta pentru punerea pe piata a produselor si sprijin pentru dezvoltarea afacerilor.

Intrebat care ar fi punctele slabe pe care le indentifca la startup-urile participante, Russell Page, CEO Imprezzio si membru al juriuliu Idea Challenge, a declarat ca inca se observa mici lacune in ceea ce priveste planul de pozitionare in piata, strategie de monetizare a produselor pe care le propun si probleme legate de strategia lor de business, in gnereal – vor sa atraga investitori si sa dezvolte afacerea pe termen lung, sau vor o crestere rapida ca apoi sa faca un exit.

”Startup-urile vin cu o idee foarte bina pusa la punc legat de ceea ce vor sa construiasca, din punct de vedere tehnic, dar inca nu inteleg pe deplin care este telul lor in materie de business, si uneori care sunt exact nevoile clientilor”, a mai spuns  Russell Page.

Comunitatea locala de ingineri este impresionanata, acestia vin adesea cu idei inovatoare dar nu stiu intotdeauna sa la transforme in business-uri. Scopul acestei competitii este sa sprijine sa ii aduca pe in fata pe cei dornici sa devina antreprenori, care sa isi expuna aceste idei si sa primeasca sfaturile de care au nevoie pentru a crea afaceri si, de asemenea, de a gasi cele mai bune idei – a mai adaugat Tudor Ciuleanu, Managing Director la Imprezzio Globa.
Parallax

Vizualizari
45
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri