Marius Vasilescu

#Newspresso: Vei putea comanda mancare pe Facebook, Bonami vine in Romania, NXP ar putea ajunge la Qualcomm

Imagine principala
#Newspresso: Vei putea comanda mancare pe Facebook, Bonami vine in Romania, NXP ar putea ajunge la Qualcomm
Saptamana aceasta vorbim despre si mai multe functii de la Facebook, despre achizitia THX de catre Razer si despre o miscare istorica in industria de semiconductoare. Avem si sfaturi pentru studentii care vor sa-si gaseasca un job part-time sau pentru micii antreprenori care vor sa evite cateva greseli clasice. 

Facebook ofera posibilitatea de a comanda mancare prin intermediul aplicatiei.De acum, prin intermediul retelei sociale se poate comanda mancare, se pot cere preturi pentru anumite servicii profesionale, se pot cumpara filme sau chiar bilete la spectacole. 

O aplicatie pentru mobil creata la Cluj urmareste si cuantifica informatii despre starile de spirit ale utilizatorului.Pe baza unor informatii introduse de utilizator, aplicatia genereaza statistici si topuri despre felul in care locurile si persoanele din viata acestuia ii influenteaza starea de spirit. 

LeEco isi face debutul pe piata din Statele Unite ale Americii.Compania a inceput ca un serviciu de video streaming in 2004, fiind comparata cu ceea ce este Netflix acum. LeEco are o gama variata de prodse: de la televizoare , telefoane si camere video la dispozitive VR sau biciclete electrice.

Cele cinci mari greseli pe care le fac afacerile mici si mijlocii.Lista cu potentiale probleme este alcatuita de vedele emisiunii "Shark Tank" din Statele Unite. O emisiune care a ajutat la conturarea multor afaceri de-a lungul timpului.  

Magazinul online home&deco Bonami din Cehia s-a lansat si in Romania.In doar trei ani, Bonami s-a extins in Polonia, Slovacia si Romania. In Romania magazinul are deja peste 120.000 de utilizatori inregistrati.  

Razer cumpara THX, compania fondata de George Lucas in 1983.THX este o companie foarte cunoscuta in domeniul cinematografiei iar echipa THX a fost prima care a avut initiativa de a oferi o certificare pentru calitatea audio din cinematografe. 

Bancile care permit administrarea serviciilor prin intermediul smartphone-ului iau avant.Monzo este un astfel de serviciu care la lansarea din 2015 a primit in doua runde finantare de 6 milioane de lire sterline. Avantajul acestor banci este ca simplifica toate procedeele greoaie specifice bancilor conventionale.  

Qualcomm este in discutii avansate pentru achizitia NXP.Aceasta ar putea fi cea mai mare tranzactie din istoria industriei de semiconductoare. Prin aceasta achizitie, Qualcomm incearca sa-si reduca dependenta de piata telefoanelor si sa gaseasca alte metode prin care sa-si poata vinde modemurile si procesoarele, pentru alte aplicatii.   

O lista cu doisprezece job-uri pe care studentii le pot face in timpul liber.Business Insider impreuna cu FlexJobs au alcatuit o lista cu cele mai bine platite job-uri part-time ale studentilor. 

Microsoft a obtinut rezultate peste asteptari in primul trimestru fiscal iar actiunile au urcat la un nivel record.Vanzarile si profitul Microsoft au depasit estimarile analistilor in primul trimestru fiscal, datorita cresterii puternice a cererii pentru softuri si servicii cloud.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
32
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri