Marius Vasilescu

#Newspresso: Amazon se extinde la Iasi, finantare pentru startup cu microbi, Facebook lanseaza Workplace,  

Imagine principala
#Newspresso: Amazon se extinde la Iasi, finantare pentru startup cu microbi, Facebook lanseaza Workplace,  
Amazon isi lanseaza propriul serviciu de streaming, Google cumpara o platforma ce conecteaza brandurile cu producatorii de continut iar Facebook lanseaza Workplace, un instrument de comunicare destinat afacerilor. Tot in editia de aceasta saptamana avem vesti si despre investitia masiva pe care Discovery o face pentru a crea mai mult continut digital. Interviu amplu cu CEO-ul Bitdefender. 

Amazon deschide la Iasi un nou centru de dezvoltare.Compania Amazon este prezenta in Romania de 11 ani iar centrul inaugurat la Iasi are peste 400 de angajati. Pana acum, compania a investit peste 40 de milioane de euro in Romania, pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultima generatie, avand in tara 600 de salariati. 

Un startup din domeniul biotehnologiei a primit finantare de 130 de milioane de dolari de la Softbank.Compania creaza diverse materiale folosind microbi alterati genetic. Deocamdata Zymergen lucreaza cu nume mari din industria alimentara pentru a dezvolta tulpine noi de drojdie care pot imbunatati aromele mancarurilor. 

Florin Talpes povesteste despre infiintarea companiei si despre modul in care Bitdefender reuseste sa inovezein domeniul in care isi desfasoara activitatea. Tehnologia de protectie a datelor produsa de Bitdefender functioneaza acum pe computerele de pe trei continente, din Vatican pana in Groenlanda sau chiar insula Vanuatu. 

Amazon isi lanseaza propriul serviciu de streaming de muzica.Serviciul se numeste Amazon Music Unlimited si ofera preturi mai bune decat Apple Music sau Spotify. Amazon spera ca integrarea mai stransa cu Amazon Echo sa il diferentieze fata de concurenta. 

Facebook a lansat luni Workplace, un instrument si o platforma de comunicare destinata afacerilor si organizatiilor neguvernamentale care poate inlocui intranetul, e-mailul sau alte forme de comunicare la serviciu. Printre companiile care si-au instalat deja aceasta aplicatie se numara Danone si Starbucks. 

Discovery investeste 100 de milioane de dolari in mediul digital.Prin aceasta investitie, Discovery doreste sa se concentreze mai mult pe crearea de continut in mediul digital decat pentru televizor. NoWThis, The Dodo si Thrilist sunt doar cateva dintre canalele de distributie care fac parte din reteaua digitala a Discovery. 

Google a cumparat Famebit, o platforma care conecteaza creatorii de continut cu brandurile interesate sa se promoveze. Aceasta achizitie poate fi benefica pentru YouTube, care inca are probleme cu monetizarea continutului.   

Naspers vinde Allegro pentru 3.3 miliarde de dolari. Allegro este un site de licitatii fondat in 1999 ce numara peste 20 de milioane de utilizatori inregistrati si este considerat rivalul polonez pentru eBay. Chiar si dupa vanzarea Allegro, Naspers ramane in portofoliu cu OLX, alt site popular, prezent si la noi in tara. 

Guvernul incearca sa atraga firme spre platforma celui mai mare laser din lume, de la Magurele.Premierul Dacian Ciolos este ingrijorat ca laserul nu va putea fi valorificat la adevaratul potential dupa ce va fi finalizat. Proiectul costa 293 milioane de euro, fara TVA, iar constructia de la Magurele a inceput in 2012 si ar trebui finalizat la sfarsitul anului 2018.


Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
46
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri